İzmir Valisi: Yatak kapasitesinden fazla turist gelse nerede yatıracağız?

İzmir Valisi: Yatak kapasitesinden fazla turist gelse nerede yatıracağız?
İzmir Valisi Mustafa Toprak, önümüzdeki üç yılda İzmir'de 8 bin yeni yatağın hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.


Basın toplantısında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'de 3, 4 ve 5 yıldız kategorisinde 105 tesis ve 37 bin yatağın bulunduğunu açıkladı. Diğer tesislerle birlikte kentteki toplam otel sayısının 228, yatak sayısının ise 45 bin 800 olduğunu ifade eden Toprak, tehsisler ve diğer yatırımlarla birlikte İzmir'in yatak kapasitesine 8 bin yeni yatağın daha ekleneceğini kaydetti.

Kruvaziyer gemileri ile İzmir'e gelen turist sayısında azalma olduğunu hatırlatan Vali Toprak, kente gelen ziyaretçi sayısının 1,5 milyondan 1 milyon 280 bine gerilediğini belirtti. Toprak, kruvaziyer gemileri ile gelen yolcu sayısının 500 binlerden 300 bine kadar gerilediğini de sözlerine ekledi.

Turizm altyapısının hazırlanmaması durumunda İzmir turizminin gelişemeyeceğini söyleyen Mustafa Toprak, turistin gelmesi için İzmir'de cazibe alanlarının oluşturulması gerektiğini belirtti. Toprak, "İzmir'de 30 bin olan nitelikli yatak kapasitesinin 50 bin, 100 bine çıkarılması gerekiyor. Oteller müşterisini kendileri buluyor. Kent merkezinde, deniz ve termal turizm noktasında ciddi anlamda otele ihtiyaç var. Bugün yatak kapasitesinden fazla turist gelse nerede yatırıcağız. Özdere'de kültür turizm gelişim alanı olan bölgede bin-2 bin yataklı oteller yapılıyor. Pamucak'ta yapılacak" dedi.




Bu Haber 18.02.2015 - 16:04:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Alpaslan Bora Sayar 18.02.2015 - 10:39

    Sayın Vali, denklem aslında basit. Dilim döndüğünce anlatayım. Yatak kapasitesi artması için nitelikli turizm elemanı lazım. Bina ile iş bitmiyor. Az yatak varsa ama talep çoksa fiyat yükselir ve her işletme ve çalışanları hakkını alır. Yok yatak çok talep yatağı doldurmuyorsa kan gövdeyi götürür ve 3 kuruşa dev yatırımlar pazarlanır. Önce TALEP yaratılmalı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.