İzmir Turizm’inin sorunları ele alındı

İzmir Turizm’inin sorunları ele alındı
ETİK, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi ve bu süreçte Ege Bölgesi turizmi sorunlarını masaya yatırılması, var olan sorunların belirlenmesi ve çözümlerinin tartışılması amacıyla İzmir Milletvekili adaylarıyla organize edeceği kahvaltılı toplantılarından ilkini Hilton Otel Barbaros Hayrettin Paşa salonunda CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’ nın katıldığı kahvaltılı basın toplantısı ile gerçekleştirdi.

İzmir Turizm’inin sorunları ele alındı
İzmir Turizm’inin sorunları ele alındı

Açılış konuşmasını ETİK Başkanı Mehmet İşler yaptı. İşler; “ İzmir’imizin güzide insanlarından birisi olan milletvekili adayı Atilla Sertel ve genç, dinamik, ufku açık Bornova Belediye Başkanımızla birlikte, İzmir’de turizm, turizmin sorunları çözümlerini beklentileri, çocuklarımızın geleceği adına geleceğimiz adına, turizmin sorunlarını kendisiyle bir sabah kahvaltıda kendi aramızda İzmir’in turizminin sorunlarını konuşacağız bu sorunlarımızın çözümlerini ele alacağız” diye ifade etti. Konuşmasına devam eden İşler “İzmir’de bu turizm için bu kadar kaynak varken bu güzide kentimizde turizmde bu kadar sorun yaşamak bizim kaderimiz mi? İzmir’in turizmi Türkiye ortalamasının çok altında. Elektrikte kayıp kaçak vergisini biz ödüyoruz, doğuda kullanılan kaçak elektriğin faturasını ben ödemek istemiyorum sayın vekilim lütfen mecliste bizim sesimiz olun. Bizi haksız vergilendirmelerle cezalandırıyorlar” dedi. 
 
TURİZMCİLERİ BORNOVA'YA YATIRIMA DAVET ETTİ

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla; “Bornova’da yeterli otelin olduğunu düşünmüyorum, ilk futbol ve ilk sporun olduğu kenttir Bornova, ayrıca Bornova’mız eğitim kentidir, üniversite kentidir. Çok güzel köylerimiz var, insanlarımızın sadece alış veriş merkezi değil doğal ortamlara da ihtiyacı var” dedi.  Toplantıya katılan ETİK üyelerine çağrıda bulunan Olgun Atilla, ''hepinizi Bornova’ya yatırım yapmaya çağırıyoruz. Bornova üniversite kentidir öğretim üyeleriyle öğrencisiyle potansiyeli yüksek bir kenttir “diye konuştu. 

Atilla Sertel ise gerçekleştirdiği konuşmada, seçilse de seçilmese de İzmirliler'in yanında olacağını belirtti.
 
Mehmet İşler toplantı sonunda kürsüye çıkarak İzmir turizminin sorunlarına dair verileri aktardığı bir sunum gerçekleştirdi. İşler, “Gördüğünüz gibi Türkiye ortalamasının çok çok altındayız, kısacası durağanız. Bu sunum ne halde olduğumuzu bize gösteriyor. İzmir bunu hak etmiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 
 


Bu Haber 08.10.2015 - 17:25:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.