'İzmir ikinci aktarma merkezi olmalı'

'İzmir ikinci aktarma merkezi olmalı'
THY'nin, Temmuz ayı itibariyle İzmir'den Avrupa ve Ortadoğu'ya direkt uçuşlar gerçekleştireceğini açıklaması iş dünyasında olumlu anacak yetersiz olarak karşılandı.


İş adamları, İstanbul'dan sonra İzmir'in ikinci aktarma merkezi olması gerektiğini belirtti. THY'nin İzmir'den Hamburg, Berlin ve Münih'e 3 Temmuz; Stutgart, Cenevre ve Kuveyt'e de 6 Temmuz'da başlayacak direkt uçuşlarının Ekim ayına kadar süreceği öğrenildi.

Yeni Asır'dan Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Adnan Menderes Havalimanı'nın ikinci bir merkez olması, başta THY olmak üzere dış merkezlere bağlanması yıllardır mücadele etiğimiz bir konu. Atatürk Havalimanı'nın doluluk oranları, özellikle İzmir'in bir merkez olarak kullanılabilmesi fırsatını ortaya çıkardı. Üçüncü havalimanı bittiğinde bu tekrar görüşülür ancak zaman geçirmeden İzmir'in ikinci bir merkez olması gerekiyor" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ise, "Adnan Menderes Havalimanı'nı ikinci bir merkez olması konusunda yıllardır mücadele ediyoruz. THY'nin bu 6 noktaya yaptığı seferlerin de devamlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de, "İyi bir haber ama sezonluk bir haber. Çünkü kış tarifesine geçilince bu seferler devam etmeyecek. İzmir'in yurtdışına uçuş sayısı bakımından İstanbul ya da başkent Ankara ile kıyaslanmasını da doğru bulmuyorum. İzmir, aynı denizin iki yakasını paylaştığı Atina ve Selanik ile kıyaslanmalı" dedi.
 
TÜGİAD İzmir Şube Başkanı Musa Turan, "İzmir'den Selanik'e gitmek için 5 saat yolculuk yapmak zorunda kalıyorsunuz. Gerçek süre 45 dakika. İstanbul'da çektiğiniz sıkıntılar ise ayrı bir konu" diye konuştu.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de, "THY'nin bu girişimi önemli ancak yetersiz. İzmir'den yurtdışına direkt uçuşların sayısının artması hem ekonomiyi hem de turizmi canlandıracak önemli etkenlerden biri. İstanbul'dan yapılan tüm uçuşlar İzmir'den de direkt yapılabilir" dedi. 
 


Bu Haber 15.05.2015 - 09:32:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.