İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir ilk
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaymakları ile yaptığı Fuar İzmir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Fuar alanı için 400 milyon liralık yatırım yapıldığı açıklandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temelini 2013 yılında attığı ve 400 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdiği Fuar İzmir kapılarını açtı. Yapılacak kavşak ve monoray projeleriyle yatırımın tutarı 600 milyon liraya ulaşacak. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyar liraya çıkacağı belirtildi. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahası büyüklüğündeki bir arazi üzerine inşa edildi.

TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada ilk kez sadece bir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına ve özkaynaklarıyla böyle bir fuar tesisi yaptığına dikkat çekti. Fuar ve fuarcılık konusunda Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’e bir görev verdiğini bu görevi yerine getirdiklerini anlatan Kocaoğlu, "Fuar İzmir kent merkezine 15, havaalanına 10 dakika uzaklıkta, çevre yolu üzerinde. Fuar İzmir, kentimiz ve Türkiye’nin gelişmesinde ürünlerin tanıtımında, hizmet sektöründe önemli bir kaldıraç olacak. Kültürpark fuar alanında yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Lokomotif fuarlarımız olan MARBLE ve gelinlik fuarının artık burada büyümesi fiziki şartlar nedeniyle imkansızdı. Fuar İzmir’de 365 gün fuarcılık yapacağız" dedi.







Bu Haber 26.03.2015 - 11:12:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.