İzmir-Antalya hava yolu 29 km kısaldı

İzmir-Antalya hava yolu 29 km kısaldı
Daha az yakıt tüketiminin yanı sıra zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla İzmir-Antalya arasında yeni uçuş koridoru belirlendi.


Yeni hava koridoru eskiye göre 29 kilometre daha kısa olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürüttüğü hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni hava koridoru belirlendi. Zaman'dan Mustafa Gün'ün haberine göre, SHGM'nin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi ilgili sivil ve askeri kurumlarla koordinasyon içinde yürüttüğü çalışma kapsamında, İzmir-Antalya arasında belirlenen yeni uçuş koridoru, eski koridora göre 29 kilometre kısaldı. ‘Okesa-Milas-Dalaman-Antalya' yerine ‘Akbük-Okesa-Balso' şeklinde belirlenen yeni koridor, 12 Kasım'da yürürlüğe girecek. İzmir-Antalya arasında çift yönlü kullanılabilecek yeni koridorun tanıtması T283, uçuş seviyesi ise FL120-FL290 arasında kullanılabilecek.

Hava sahasının daha etkin kullanılması ve uçuş güzergâhlarının kısaltılması kapsamında daha önce de Siirt ve Van arasında yeni bir hava koridoru oluşturularak kısaltılması sağlanmıştı. Maliyetlerinin düşürülmesi ve zaman tasarrufu açısından büyük önem taşıyan uygulama ile atmosfere salınan karbondioksit miktarının azaltılmasına da büyük katkı sağlanıyor. Dakikada ortalama 62 litre yakıt tüketen uçakların rotalarının 1 dakika kısalması halinde atmosfere yayılan karbondioksit gazını 160 kilogram azaltıyor. Rotaların kısaltılması halinde yakıt tasarrufu başta olmak üzere pilot, bakım, uçak kullanımı gibi diğer direkt katkılar da dikkate alındığında önemli bir tasarruf sağlayacak.


Bu Haber 02.11.2015 - 09:25:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.