'İzmir 2'inci Antalya olabilir'

'İzmir 2'inci Antalya olabilir'
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan yılın ilk yarı turizm rakamları İzmir turizminin içler acısı halini ortaya koydu. Turizmdeki düşüşle ilgili konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar İzmir sahillerinin yap işlet devret modeliyle ikinci bir Antalya olabileceğini ve turizmin tırmanışa geçebileceğini söyledi.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü İzmir'in Haziran ayı ve 6 aylık toplam turizm verilerini açıkladı. Rakamlara göre 2015'in ilk yarısında önceki yıla oranla yüzde 12.3'lük düşüşle 425 bin 360 turist kente giriş yaptı. Haziran rakamları incelendiğinde ise yüzde 8'lik düşüşle 146 bin turist geldi. Düşüşte yine deniz yolu turizmi ilk sırayı aldı. Kruvaziyer gemilerinin rotalarını değiştirmesi düşüşün ana sebebi olara yorumlanırken, ilk yarıda deniz turizmi, yüzde 35,5 oranında kan kaybetti. 2014'ün 6 aylık döneminde 152 bin olan turist sayısı, bu yıl 98 bin olarak gerçekleşti.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE 2'İNCİ ANTALYA OLABİLİRİZ

Yeni Asır'da yer alan habere göre, EBSO Başkanı Yorgancılar'dan ilginç bir çözüm önerisi geldi. Yorgancılar, "İzmir'e gelen turist sayısı geçen hazirana göre yüzde 8 azaldı. En büyük düşüş deniz yolu girişlerinde. Sahillerimizi yap işlet devret modeliyle ikinci bir Antalya yapabiliriz. Hem döviz girdisi, hem de istihdam çözümü için önemli bir hedefimiz olmalı" dedi.



Bu Haber 04.07.2015 - 08:48:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 05.07.2015 - 02:36

    İlginç önermeler ancak Sayın Başkan a sormak gerekir, Antalya turizm bakımından iyi bir örnek midir? Bir kademe daha artıralım, Turizm matematik ile yakından ilintili midir, yani rakamları ortaya koy, olsun bitsin? Eğer turizmin bacasız sanayi olduğunu ancak bunun gerekleri yerine gelmezse ortada sadece bina kalacağını anlamaz ve inatla anlamamak için gayret sarf edersek olacak budur. Herkes kenince sorgulasın, bakalım turizm ve gelişmesi için neler yapılıyor, neler yapılması gerekiyor. Turizmi sadece tesis seviyesine indirgeyen görüş ve düşünce yap işlet devret diye her şeyi devşirmeye başlar sonunda elde kalan SIFIR olur. Topraklar, sular, denizler, nehirler, arkeoloji, kalıntılar, orman, doğa, çevre ile bu kadar uğraşan ve gördüğü yerde yok eden zihniyet ile bu pilav daha çok su götürür.

  • zoti 05.07.2015 - 01:50

    Sayın Yorgancıların ifadelerine katılıyorum ki, yapişletdevret modeli doğru bir mantık.İzmir bölgesinde buna paralel hazine veya ormama ait birkaç yeri bir onbeş yıl gibi süreler için dünya çapında önde koşan tatil köyü zincirlerine tahsis edin ve görün diğer rakipler de arkasını kovalayacaktır.Yalnız, parselleme doğru yapılmalı yani yalnızca bir bölgede fixlenmemeli,güney ve kuzey İzmir bağlamında serpiştirilmeli.İzmir bu anlamda bu işin cazibe noktası olacaktır..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.