ITB Berlin 114 bin ziyaretçiyle rekor kırdı

ITB Berlin 114 bin ziyaretçiyle rekor kırdı
Almanya Berlin’de 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin, bu yıl 189 ülkeden 10 bin 147 katılımcının temsil edildiği 26 salonun gezen toplam 114 bin ziyaretçiyle yeni bir rekora imza attı.


Kerem Köfteoğlu


ITB Berlin yönetimin tarafından yayımlanan ‘Kapanış Raporu’na göre, fuarda 6,5 milyar Euro’luk bir iş hacmi gerçekleşti. Böylece hem ziyaretçi sayısı hem de iş hacmi artmış oldu. Bu durum, Küresel ekonomik sıkıntılardan kurtulmak isteyen turizm sektörü temsilcileri için son derece olumlu bir sinyal olarak algılandı. Fuar sırasında açıklanan raporlar da Alman tatil tüketicilerinin bu yıl talilerine daha fazla para harcayacağına işaret etti.

KONGRELERE KATILIM YÜZDE 5 ARTTI


ITB Berlin Kongre Merkezi’nde bu yıl 200’ü aşkın oturum ve tartışma toplantısı yapıldı. Söz konusu oturumlara geçen yıldan yüzde 5’lik artışla toplam 22 bin kişi dinleyici olarak katıldı. Bu yıl fuara sosyal medya ve mobil seyahat hizmetleri sunan firmalardan da yoğun ilgi oldu. Fuara 81 ülkeden 5 bin 700 akredite gazeteci ve 25 ülkeden yaklaşık 300 blogger katıldı. Bu blogger’lerin 120’si fuar sırasında 2 bin etkinliğe katıldı.
Fuara ayrıca Almanya ve yurtdışından 125 yabancı heyetin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından 97 büyükelçi ve 44 bakan katıldı. Öte yandan, fuar sırasında Almanya’yı gezip dolaşan ziyaretçilerin ortalama 2 bin Euro harcama yaptığı tahmin ediliyor.





Bu Haber 10.03.2014 - 17:19:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.