İsveç gazetesinden 'Alanya'da turistleri restorana kilitleyip darp ettiler' iddiası

İsveç gazetesinden 'Alanya'da turistleri restorana kilitleyip darp ettiler' iddiası
İsveçli Aftonbladet Gazetesi, Alanya'da önceki gün yaşanan gerginlik sırasında Facebook'ta paylaşım yapan İsveçli turistin sözlerini çarpıtarak bir karalama haberine imza attı. Gazete, manşete taşıdığı haberde, ''Alanya'da İsveçli turistler tehlikede. Tatilleri zehir oldu. Alanya'ya gitmeyin" gibi ifadeler kullandı. Haber üzerine İsveçli turist Diana Madach'a Facebook hesabı üzerinden ulaşan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) üyesi ve turizmci Taylan Gündeşlioğlu, Madach ile beraber bir basın toplantısı düzenledi.


Alanya'da 16 Ağustos'ta, PKK'nın terör saldırılarını kınamak amacıyla yürüyen gruptan birkaç kişi, HDP ilçe binasına Türk bayrağı asmıştı. HDP'lilerle grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etmiş, olaylarda 15 kişi hafif yaralanmıştı.

Haber Alanya'dan Mehmet Al'ın haberine göre, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Diana Madach (24) adlı 24 yaşındaki İsveçli turist, 4 gün önce yaşanan olayları cep telefonu aracılığıyla Facebook'ta paylaştığını söyledi. Facebook'tan fotoğrafları gören gazete muhabirinin kendisine telefon ile ulaştığını ve yaşananları anlattığını kaydeden Madach, "Olaylar restoranda yemek yediğimiz esnada oldu. O sırada restorandaki arkadaşlar centilmen bir şekilde bizi içeriye aldılar. 'Bekleyin' dediler. Olaylar bitinceye kadar, restoranda kalmamızı istediler. Polis müdahalesi ve olaylar oldu. Olay bitince de dışarı çıktık. Bu kadar. Ben de bunları anlattım, karşı tarafa" dedi.

'RESTORAN ÇALIŞANLARI BİZİMLE İLGİLENDİ'

Olaylar sırasında çevresinde yaralanan hiç kimseyi görmediğini dile getiren Madach, sözlerine şöyle devam etti: "Restorandaki arkadaşlar bize yardımcı oldular, içeriye aldılar su verdiler, 'sakin olun', dediler, ilgilendiler. Buna rağmen gazete 'Bizleri restorana kilitlediler, çıkamadık, ne yapacağımız şaşırdık', gibi yazmış."

Alanya'yı çok sevdiğini ve 4 yıldır düzenli olarak geldiğini ifade eden Madach, bundan sonra da Alanya'ya gelmeye devam edeceğini belirtti.

'HABERLER BİLİNÇLİ'

ALTSO üyesi iş adamı Taylan Gündeşlioğlu ise yaşanan olayların yurt dışındaki gazeteler tarafından taraflı bir şekilde yansıtıldığını söyledi. İsveç gazetesinin açıklamasını gördükten sonra Alanya'da tatil yapan kadın turiste ulaşmaya çalıştığını dile getiren Gündeşlioğlu, şunları söyledi:

"Bu haberi görünce Alanya'daki bayana ulaştım. Önce mesaj yazdım ve bana ulaştı. Olay anında Barlar Sokağı'nda kendisi de varmış. Ufak tefek olaylar olunca korkmuşlar ve Facebook'ta bunu paylaşmışlar. İsveç gazetesi de olayı paylaşanları aramış. Bayan da 'Benim fotoğrafımı koymayın, ailem endişenebilir' demiş. O da 'İyi şeyler de yazacağız' demiş. Çünkü olaylarda insanların kendisine nasıl yardımcı olunduğunu da anlatmış. Ben de okudum sadece kötü şeyleri yazmışlar. İsveç gazetesinin yaptığı yanlış. Alanya karşıtı propagandaya cevap vermek için işimi gücümü bıraktım ve bayana ulaşmaya çalıştım ve sonunda ulaştım, kabul etmeyebilirdi. Bu insanlar burada mutlu iken yurt dışında medyanın bize verdiği zararları ve yalanlarını ortaya çıkarıyorsam ne mutlu bana.''

TAHRİKLERE KAPILMAMAK GEREKİYOR

ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ise yaşanan olaylara zamanla sağduyunun hakim olacağını düşündüğünü vurguladı. Tahriklere kapılmamak gerektiğini ifade eden Atalay, "Yabancı ülkelerde burada çok kötü şeyler varmış gibi yansıtılıyor. Burada bir turist arkadaşımız da Alanya sevdalısı ve bu onlara tokat gibi bir cevap oluyor. Her şey eskisi gibi olmalı ve kardeşçe yaşamalıyız" ifadelerinde bulundu.


Bu Haber 20.08.2015 - 10:20:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.