İşte zincir otellerin teknoloji ve yaşam tarzı odaklı yeni tasarımları

İşte zincir otellerin teknoloji ve yaşam tarzı odaklı yeni tasarımları
Değişen seyahat alışkanlıkları, konaklama sektörünü sürekli inovasyon peşinde koşmaya zorluyor. Teknoloji ve tasarımın birleşmesiyle yaratılan yaşam tarzı otellerde, lüks ev konforu giderek öne çıkıyor.


TurizmGüncel

Küresel ölçekte otellerin ve zincir markaların nabzını tutan TopHotelsProjects, seyahat alışkanlıklarına paralel olarak değişen konaklama sektörünü ve bu alanda grupların yaptıkları yaşam merkezli otelleri mercek altına aldı.

Yeni otel tasarımlarında sıradanlığın yerini, değişen talep nedeniyle, çalışma ve yaşam alanlarının birleştirildiği dizaynlar alıyor. Müşterinin, kiokslar aracılığıyla yiyecek-içeceklerini sipariş edip, yayıldığı koltukta ultra hızlı internette işini yaptığı yeni otel tasarımları hızla yayılıyor.

Teknoloji çok hızlı değişiyor. Konaklama sektörü ise "bu değişen teknolojiyi müşterilerin yararına nasıl kullanır, hizmette nasıl fark yaratırım" diye kafa patlatıyor. Akıllı telefonların sağladığı otomasyon sayesinde, otellerde check-in ve check-out sırasında beklenen kuyruklar yavaş yavaş tarih oluyor. Şimdilerde ise teknolojik gelişmelerin otel müşterilerine sağladığı yeni konfor konuşuluyor. Mesela "Hotels 3.0". Netflix gibi aplikasyonlarla, ya da kendi cihazınızı bağlayarak misafir odalarındaki akıllı ekranlar aracılığıyla kendi video kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.

Sadece bunlar mı? Değil elbette. Yeni yaşam tarzı, otellerde karşılığını bulmaya devam ediyor. Elektrikli otomobiller akıllı telefonlar aracılığıyla kiralanabilir, şarjı biten araçlar otelde bulunan noktalarda şarj edilebilir. Örneğin, yakında Almanya açılacak olan bir konsept otel, havalimanları ve tren istasyonlarında müşterilerine elektrikli akıllı oto (E-Samart  car) hizmetine başlayacak. Uçaktan inen müşteri, kimse ile muhatap olmadan arabasına binip direkt toplantısına, ya da otele gelebilecek. Otel, e-bikes ismiyle aynı hizmeti bisiklet için de sunacak.

CitizenM, Moxy, Ruby, W Hotels, Mama Shelter ve başka bazı markaların, teknoloji odaklı yaşam tarzı ve konsept otellerinin sayısı hızla artıyor. Bu markalar ve onların bazı yatırımları şunlar:

W Hotels (Starwood Hotels): ABD, Birleşik Arap Emirlikler, Çin ve Hindistan'da 38 otel yapıyor

Moxy Hotels: Almanya, ABD ve Norveç'te 19 yeni otel yapıyor
   
Yotel: ABD, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde 7 yeni otel yapıyor
   
Soho House: İngiltere, Hollanda ve Hindistan'da 5 yeni otel yapıyor
   
CitizenM Hotels: Fransa, İngiltere ve Çin'de 4 yeni otel yapıyor
   
Ruby Hotels: Viyana'da bir yeni otel yapıyor
   
Ace Hotels: ABD'nin New Orleans kentinde bir yeni otel yapıyor
   
Mama Shelter: Fransa'nın Lille kentinde bir yeni otel yapıyor.


CitizenM Hotels


Mama Shelter Lille-Fransa


Moxy Hotels


Ruby Hotel Sofi Viyana



Bu Haber 31.08.2015 - 17:11:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.