İşte yüzlerce tatilciyi mağdur eden otele dair detaylar...

İşte yüzlerce tatilciyi mağdur eden otele dair detaylar...
Bayram tatilini geçirmek için Marmaris’te bulunan Hotelus Royal isimli 4 yıldızlı otele gelen çok sayıda tatilci, büyük bir şokla karşılaştı. Tatilcilere rezervasyonlarının olmadığı söylenirken, otel işletmecisinin ortada olmadığı, çalışanların ise akşam saatlerinde otelden ayrıldığı öğrenildi. Söz konusu otel bugün belediye ekipleri tarafından boşaltılırken, tatilciler görevliler nezaretinde başka otellere yerleştirildi.



TurizmGüncel

Dün otele gelen çok sayıda tatilciye çalışanlar tarafından rezervasyonlarının olmadığı söylenirken, büyük bir kaos yaşandı.

SEZON BOYUNCA SATIŞ YAPILMIŞ

Otelin her şey dahil tatili gecelik 95 liraya satış yaptığı ve sadece bayram dönemine değil, tüm yaz sezonuna dönük satış yapıldığı öğrenildi.

Kapıda kalan tatilciler polisi ararken, otel işletmecisinin kayıp olduğu öğrenildi. Tatilciler dolandırıldıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurunda bulundu.

BELGESİ İPTAL EDİLMİŞ

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (GETOB) devreye girmesinin ardından otelin birliğe üye olmadığı ve bir süre önce işletme belgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edildiği, ancak hukuki sürecin devam ettiği ortaya çıktı.

Otel çalışanlarının da bir süredir maaşlarını alamadığı, tedarikçilerin ise haberi duyunca otele getirdikleri malları geri aldığı belirtiliyor. 

BÜLBÜLOĞLU: BUNDAN SONRA NE OLACAK BİLMİYORUZ

Mağduriyetlerin giderilmesi için devreye girdiklerini belirten GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, ‘’Dün öğlen saatlerinde konudan haberdar olduk ve derhal otele gittik. Dün gece saat 3.00’a kadar da oradaydık. Olay tamamen ciddi bir adli dolandırıcılık vakası gibi görünüyor. Çok ciddi sayıda fazladan oda satışı yapılmış.’’ dedi.

‘ÇALIŞANLAR OTELİ TERK ETTİ’

Otelin işletmecisinin ortada olmadığını, dün akşam saatlerinde tüm çalışanların da oteli terk ettiğini belirten Bülbüloğlu, ‘’Onlar da bizden destek istedi, 2 ayı aşkın süredir maaşlarını alamadıklarını öğrendik.’’ şeklinde konuştu.

Bülbüloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

GAZETELERDE REKLAMLARI GÖRENLER ŞAHSİ HESAPLARA ÖDEME YAPMIŞ

‘’Tatilcilerden edindiğimiz bilgilere göre, neredeyse hepsi ödemelerini şahsi hesaplara yapmış. Otelin kış boyunca gazete vb. ortamlara reklam verdiğini öğrendik. Önümüze ne çıkacağını bilmiyoruz çünkü tüm sezona dair bu şekilde satış yapılmış gibi görünüyor.

OTEL BUGÜN MÜHÜRLENEBİLİR

Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ilk andan itibaren olayı çok yakından takip ediyorlar. Otelde şu anda tek bir çalışan bile olmamasına rağmen odalar dolu durumda. İnsanlar hizmet alamamalarına rağmen otelde kalıyorlar. Kazan dairesinin, mutfağın başında hiç kimse yok. Bu çok tehlikeli bir durum. Dün gece kendi otelimin teknik personelini otele götürdüm. Bugün belediyenin oteli mühürleyeceğini düşünüyorum, bence de yapılması gereken bu.

GETOB olarak ‘İnsanlar Marmaris’e tatile gelmişler, mağdur olmasınlar’ diyerek dün 50 kadar tatilciyi 5 yıldızlı otellerde misafir ettik. 100 kadar tatilciyi ise uygunluğu olan otellere yüzde 50’ye yakın indirimlerle yerleştirdik.

AYNI ŞEY KEMER’DE DE Mİ YAŞANDI?

Aynı şahısların Kemer’de de aynı oteli bu şekilde sattığı belirtiliyor. Şu anda olaya hakimiz, kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz.

BAKANLIK BELGESİNİ İPTAL ETMİŞ, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKMIŞ

Bakanlık 2 sene evvel otelin belgesini iptal etmiş. Otel GETOB olarak yürüttüğümüz sınıflandırmayı da geçememiş. Ancak işletmeci dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Hukuki süreç 2 yıldır sürüyor ve otelin belgesi varmış gibi gözüküyor.

'OTEL SAHİBİ GELMEYİ REDDETTİ'

Otel sahibinin İzmir’de olduğunu öğrendik ve kendisiyle iletişime geçtik. Hem ben hem de emniyet yetkilileri ‘Gelin sahip çıkın’ diyerek buraya gelmeye davet ettik. Ancak oteli işletmeye verdiğini belirterek gelmeyi reddetti.

‘ÖNÜMÜZE NE ÇIKACAK BİLMİYORUZ’

Dediğim gibi önümüze ne çıkacak bilmiyoruz. Bugün 100 kişi daha ‘Rezervasyon yaptım’ diye gelir mi, temmuz ve ağustos ayları da böyle mi geçer? Gerçekten şu anda bilemiyoruz. Gece boyunca polis ekipleri bir sıkıntı çıkması ihtimaline karşı otelde bekledi. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bayram döneminde Marmaris çok yoğun olacak, yeni misafirler gelirse onları yerleştirecek uygun otel bulamayabiliriz. GETOB olarak konunun çok yakından takipçisiyiz.’’

------------------------

OTEL MÜHÜRLENDİ, TATİLCİLER BAŞKA TESİSLERE YERLEŞTİRİLDİ

Güncelleme 16.30:

Hotelus Royal isimli otelin belediye ekipleri tarafından boşaltıldığı, tatilcilerin ise görevliler tarafından başka tesislere yerleştirildiği öğrenildi. Otelin elektrik ve suyu kesilirken, belediye ve polis ekiplerinin otel önünde konuşlandırıldıkları ve bayram boyunca gelecek tatilcileri belirlenen tesislere yönlendireceği belirtiliyor.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, TurizmGüncel'e yaptığı açıklamada tesisin var olan haliyle açık kalmasının tehlikeli olduğunu ve belediye ekipleri tarafından mühürleneceğini ifade etmişti. Dün oluşturulan kriz masası tarafından misafir edilen tatilcilerin, bayramın birinci gününden itibaren belirlenen tesislerde çok düşük ücretlerle ağırlanacağı öğrenildi.





 


Bu Haber 24.06.2017 - 08:48:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • S.YURTDAŞ 03.07.2017 - 05:09

    TURİZM BAKANLIĞI, GETOB TURSAB, MARMARİS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, HER YERİ ARADIM. BİR OTEL VAR FAALİYETTE , TATİL SATIYOR NE BAKANLIĞI BAHER NE TURSABIN NE GETOB UN . HAKKIMIZ KİM KORUYACAK. ADAM 15 MİLYON PARA ÇIKARMIŞ HİÇ Mİ UYANMADINIZ. AĞLA SEVGİLİ YURDUM AĞLA....

  • Ş.Rıza KARAKURT 29.06.2017 - 02:35

    Kimse dolandırıcılığa çanak tutmasın türlü bahanelerin arkasına sığınmasın yok bu fiyata böyle olur şöyle olur diye bol keseden yorum atmayın ben emekli bir vatandaş olarak bir yıl boyunca yemeden içmeden keserek şubat ayında 3.500 Tl peşin ödeme yaparak 10 temmuza erken rezerve yaptım yok şu şahıs hesabı yok bu anlamam Hotelus Royal"ın Rezervasyon Konfirmesini aldım adamlar aylardır ilan verip rezervasyon yapıyorlar.İnsanlar da 4 yıldızlı otel diyip güveniyorlar bu zamana kadar ne GETOB çıkıp bir şey diyor ne Turizim Bakanlığı ne Devletin diğer Kurumları Dolandırıcılık ortaya çıktıktan sonra Turizm bakanlığı belgesini iptal etmişte yok GETOB bizim üyemiz değilde Hepiniz bu rezaletten sorumlusunuz Dolandıran İşletme değil nerdeyse Müşteriler suçlanıp cezalandırılacak.Belki bir daha Tatil Yapma fırsatı bulamıyacağım belki Ömrüm yetmeyecek ama bu işte kimin ihmali varsa Allah belanızı versin Savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsun birşey çıkmaz bundan deniyor.Devlet eliyle Dolandırıcılar ödüllendiriliyor.Lanet olsun, böyle Adalet olmaz. Suçluların bulunup cezalandırılmasını ve Mağduriyetlerin Maddi ve Manevi kaybının karşılanması lazım o kadar.

  • MMisafir degilim 26.06.2017 - 09:47

    En güzel açıklamayı bol ünvanlı Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB)yapmış..."bundan sonra ne olur blmiyoruz". Bol ünvanlı sizler bilmeyecekte sadece tatil yapmak isteyen vatandaş mı bilecek!!!

  • Necla Akalp 25.06.2017 - 06:38

    Ben burada Cumhurbaşkanı"ma seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı"m komşunuzu alın gelin demiştiniz. Şimdi ne yapacağız. Bu mağduriyetimizi Nasıl gidereceksiniz? Sizden yardım bekliyoruz. Lütfen bu mağduriyetimizi giderin...

  • Recep Kayra 25.06.2017 - 12:23

    Ahmet Caniklioğlu Bey doğru söylüyor.95 TL"ye bugün bulunduğu şehirlerde akşam yiyemeyen insanlar, bayram tatilinde 95 TL"ye ne bulacağını umuyor gerçekten üzücü. Başka bir konu daha var.. Bu konu bu kadar net iken neden bu haberde acente ismi veya Online portalin adı yazılmıyor. Neden isim geçmiyor.. Bu işi yapan insanlar mutlaka bu işin içindeki insanlardır. Yazmaktan neden çekiniliyor ?

  • Alanyalı 25.06.2017 - 12:02

    TÜRSAB Başkanı Başaran Bey ne diyor ; 1.TÜRSAB üyesi acentalardan tatilinizi alın 2 . Tatilde Aksiliklerden Korunmak İçin Seyahat Sigortanızı Yaptırın 3. Tatilinizin rahat güvenli geçmesi için TÜRSAB arayın böyle bir acenta var mı yok mu öğrenin mağdur olmayın tamam adam showmen ama tatile çıkacak vatandaşlarda adamı bir kere dinlesin Başaran Bey medyada devamlı söylüyor herhalde bir kulaktan giriyor diğerinden çıkıyor veya TÜRSAB her bayram vb tatil öncesi medyada dev reklamlar yapsın ki vatandaş duysun ucuz etin yahnisi böyle olur bu arada TUROB da benzeri işlemleri yapmalı her yerde koşturan biz TÜROFED diye dolaşanlarada iyi bayramlar bundan sonra çok hava atarsınız haydi temizleyin rezaleti getob başkanıda ne olacak bilmiyoruz demiş hiçmi takip etmiyorsunuz otelin rezervasyon aldığını ilanlar verdiğini görüyorsunuzda neden bir gitmediniz kardeş ne ayak bayram vurgunumu yapacaksın senin durumun şudur budur demediniz bilgimiz yok demeyin hepiniz biliyorsunuz hepiniz suçlusunuz temizleyin vatandaşın magduruyetini İl İlçe turizm müdürleri size bir şey demiyorum sıcak koltuğunuzda oturun nede olsa 657 var rahat olun ölene kadar aynı yerde müdür olun ama o koltuklar çok yakında altınızdan alınacak benden söylemesi

  • kadir karagoz 25.06.2017 - 09:17

    o otelin sahibi bunu okuyorsa duyrulur.şerefsiz.....................................................................................................................................................

  • Ahmet Canikoğlu. 25.06.2017 - 08:59

    Maalesef dolandırıcılar her sektöre el attılar.Turizm için çok acınası bir durum. Ancak tatil yapma ihtiyacı olan yurdum insanının da biraz mantıklı olması gerek! Bir şişe rakı parasına her şey dahil geceleme mi olur? Bedavadan yiyeceğiz,içeceğiz,yan gelip yatacağız mantığı dolandırıcıya ekmek kapısı oldu.95.-Tl günlük ücret talep eden bir işletme size ne yedirir,ne içirir hiç mi içinize kurt düşürmüyor? Sağlığınızı,çoluk çocuğunuzun güvenliğini garanti eden acenteler,düzgün tesisler bulmak çok mu zor ?

  • Arzum Erbay 24.06.2017 - 05:11

    Bu otel sadece bu seneki çalışanlarının değil,geçen sene çalıştırdığı personelinin de maaşlarını ödememiştir.Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana ÇSGB,Bimer ve Cimer"de dahil olmak üzere her yere şikayette bulunduk.Ama sonuç alamadık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.