İşte Türkiye'ye ilgisi azalan ve artan kaynak pazarlar

İşte Türkiye'ye ilgisi azalan ve artan kaynak pazarlar
Akıllı seyahat sitesi KAYAK, Türkiye odaklı aramaları analiz ederek en çok hangi ülkelerin Türkiye'ye ilgi gösterdiğini saptadı


Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) haziran ayında hava limanlarındaki hava trafiğinin son yılda yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdiğini açıklamasının* ardından, 31 ülkede hizmet veren akıllı seyahat sitesi KAYAK, dünyanın Türkiye’ye ilgisini ölçtü. KAYAK, sitede yapılan tüm Türkiye odaklı aramaları analiz etti.
 
ANTALYA’DAKİ HER ÜÇ TURİSTTEN BİRİ RUS

01.07.2012 - 01.07.2013 ve 01.07.2013 - 01.07.2014 tarihleri arasında, Türkiye odaklı 20 binden fazla arama yapılan ülkelerin verileri analiz edilerek gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye'yi en çok merak edenler Ruslar. Bu ülke vatandaşlarının Türkiye’ye ilgisi geçen yıla göre yüzde 106 oranında arttı. Sürpriz olmayan bu sonucu, Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verileri de doğruluyor: Antalya’yı 2014’ün ilk yedi ayında ziyaret eden 7 milyon turistin 2,1 milyonu Rus idi. Yani şehirdeki her üç turistten biri Rus.

İkinci sıradaysa İsviçreliler ve Polonyalılar yer alıyor. İki ülkeden yapılan aramalarda önceki seneye kıyasla yüzde 30 tırmanış görüldü. Bu ülkeleri yüzde 21’le Hindistan izledi. Fransa ve Avusturya’dan yapılan aramalarda yüzde 15 oranında yükselme görülürken, İltalya’dan yapılan aramaların sadece yüzde 3 artması dikkat çekti.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ İNGiLTERE’DE

Sürpriz Almanya’dan geldi! Almanların ilgisi önceki seneye oranla yüzde 8 oranında azaldı. Benzer bir sonuç ABD’den de geldi: ABD’lilerin Türkiye odaklı aramaları yüzde 9 oranında düşüş gösterdi. En büyük düşüşse İngiltere’de yaşandı. İngilizlerin ilgisi yüzde 26 azaldı.






Bu Haber 19.08.2014 - 10:21:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.