İşte turizmcilerin havalimanı vergi indirimi talebine Babacan'ın yanıtı

İşte turizmcilerin havalimanı vergi indirimi talebine Babacan'ın yanıtı
TÜRSAB Başkanı Ulusoy önderliğindeki heyet, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan hangi taleplerde bulundu? Peki Babacan ne yanıt verdi. İşte görüşmenin perde arkası…


Eda Özsoy – Turizm Güncel 
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy önderliğindeki bir heyet, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı İstanbul’daki makamında ziyaret etti. Ziyarette yaklaşık 10 kişiden oluşan turizmci heyeti, hükümetten dilek ve beklentilerini dile getirme imkanı buldu. 
 
Görüşmede öncelikle Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman Havaalanları’nda aralık ocak ve şubat aylarında charterlara uygulanan havalimanı vergisinin sıfırlanması ya da aşağıya çekilmesi konusundaki beklentiler dile getirildi. Kışın özellikle Mısır gibi rakip ülkelerin daha fazla turist çektiğini vurgulayan turizmciler, Türkiye’nin de kış turizmini bu şekilde canlandırabileceğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı Babacan da, bu teklifi olumlu karşıladı ve “Konuyla ilgili çalışmaları yapalım” dedi. 
 
Turizm sektörü temsilcileri, konaklama sektöründe özellikle ölü sezon için SGK’dan muaf olma ya da indirim  talebinde de bulundu. Çalışan işçisinin kışın işten çıkarılmasının olumsuz sonuçlar doğurduğunu anımsatan turizmciler, “Özellikle kalifiye çalışan konusunda sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Ali Babacan ise sigorta konusunun daha once de gündeme getirildiğini ancak bir sonuç alınamadığını söyledi. 
 
Turizmciler son olarak İstanbul Yenikapı’daki bir alana ikinci bir cruise limanı inşa edilmesini talep etti. Babacan da, yeni cruise limanı konusunda çalışma yapabileceklerini bildirdi. 

Turizmciler, görüşmeden olumlu izlenimlerle ayrıldı. 
 


Bu Haber 20.06.2014 - 11:34:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali veli 21.06.2014 - 06:09

    Bu demek oluyor ki,eski tas eski hamam. Değişen bir şey olmayacak. Bu çocuğunda yapacağı bir şey yok ki. Ülke de turizm olgusuna ters bakan bir zihniyet var,her ne kadar turizm çok önemlidir deselerde,arkadan cross finger yapıyorlar.Paradigma değişmesi zor görünüyor bu topraklarda yıllarca.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.