İşte Thomas Cook'un üçüncü çeyrek bilançosu

İşte Thomas Cook'un üçüncü çeyrek bilançosu
Thomas Cook, 2014 yılının üçüncü çeyreğine ait bilançosunu yayınladı.



Şirketin Almanya, İngiltere ve İskandinav ülkelerindeki geç dönem yaz rezervasyonlarında ve gelirlerde önemli artışlar yakaladığı kaydedilen bilançoda, şirketin yıl ortalaması gelirlerinin 2,35 milyar Euro'dan 2,22 milyar Euro'ya gerilediği belirtildi.

Thomas Cook'un yılın üçüncü çeyreğinde 33 milyon Euro kar elde ettiği belirtilirken, geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 1 milyon Euro olduğu hatırlatıldı. Bilançoda ayrıca, şirketin üçüncü çeyrekteki toplam gelir kaybının geçen yılın aynı dönemine kıyasla 43 milyon Euro artış gösterdiği de ifade edildi.

Şirketin CEO'su Harriet Green, her alanda büyüdüklerini, Thomas Cook'un muhasebesine en büyük katkıyı ise İngiltere'nin yaptığını söyledi.

Açıklanan rakamlara göre, üçüncü çeyrek itibariyle Thomas Cook'un İngiltere'deki kar marjı yüzde 3,1 oranında arttı. Harriet Green, dördüncü çeyrekte bu artışın yüzde 3,5 olacağını düşünüyor. Şirketin yıl ortalaması karı ise, 306 milyon Euro'da 252 milyon Euro'ya geriledi.

Thomas Cook'un açıkladığı bilançoya göre, tatile çıkanların daha fazla harcama yapma eğilimleri artarken, şirketin konsept otellerine olan talepte yüzde 10 artarak yüzde 43'e ulaştı. Üçüncü çeyrekte şirketin maliyetlerde 51 milyon Euro'luk düşüş gerçekleştirdiği de raporda yer alan bşlgiler arasında.


Bu Haber 31.07.2014 - 11:22:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.