İşte rakiplerin Rus turiste verdiği fiyatlar ve öne çıkan ülkeler

İşte rakiplerin Rus turiste verdiği fiyatlar ve öne çıkan ülkeler
ATOR Analitik Servisi'nin verilerine göre, Rusya'dan Avrupa'ya yönelik turist ilgisinde ciddi bir yükseliş var. ATOR Analitik Servisi'nin internet arama motoru Yandex'ten elde ettiği verilere göre, Rusya'da mart ayının pazar lideri Tayland olurken, Kıbrıs, Bulgarstan, Yunanistan, İspanya ve İtalya gibi destinasyonların yükselişi dikkat çekiyor. İşte Mart ayında Rusya'da öne çıkan destinasyonlar, ortalama fiyatlar ve bu destinasyonları satan tur operatörleri.


TurizmGüncel


ATOR Analitik Servisi'nin internet arama motoru Yandex'ten elde ettiği verilere göre, rublenin euro karşısında stabil bir pozisyon kazanmasıyla birlikte Rusların Avrupa turlarına ilgisi de artmaya başladı. Buna göre, mart ayında Avrupa destinasyonlarına dönük tatil aramaları bir önceki aya kıyasla yüzde 10 artmış durumda. Rusların tatil aramalarında ise, Kıbrıs, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve diğer bölgelerdeki bazı ülkeler öne çıkıyor.

İSRAİL'İN YERİNİ İSPANYA KAPTI

Yandex'in verilerine göre mart ayında Ruslar 3 milyon 647 bin tatil araması yaptı. Bu rakam, şubat aramalarının yüzde 12,7 üzerinde. Tatil aramaları, geçen yılın aynı ayına kıyasla ise yüzde 3,2 oranında artmış durumda. Mart ayında İsrail, Ruslar tarafından en çok aranan 10 destinasyon içindeki yerini İspanya'ya kaptırdı.

LİDER TAYLAND, TÜRKİYE'NİN ADI LİSTEDE YOK

Rusya'da yapılan tatil aramalarının ilk sırasında yüzde 14 payla Tayland yer alırken, ikinci sırada yüzde 13 payla Mısır yer aldı. Mart ayında aramalarda yüzde 65 artış kaydeden Kıbrıs üçüncü sıraya yerleşirken, onu yüzde 23 artışla Yunanistan, yüzde 37 artışla Bulgaristan, yüzde 12,5 artışla Vietnam, yüzde 10,5 düşüş gösteren Abazya, yüzde 17 artış kaydeden İtalya, yüzde 17 düşüş gösteren Hindistan ve yüzde 29,2 artış kaydeden İspanya  takip etti. Rusya'da yapılan tatil aramalarında Türkiye'nin isminin yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

'SON DAKİKA'DA ARANAN ÜLKELER

Verilere göre, Rusya'da mart ayındaki son dakika tatil aramaları şubat ayına göre pek fazla bir değişiklik göstermezken, geçen yılın mart ayına kıyasla ise yüzde 14,8 oranında arttı. Mart ayında en fazla son dakika tatili araması yapılan destinasyonlar, Tayland, Vietnam, Kıbrıs, Dominik Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, İsrail, Tunus, Türkiye ve Küba oldu.

TAYLAND

2016 yılının mart ayında Tayland'a dönük aramalar yüzde 14,3 düşüş gösterse de, bir önceki yılın mart ayına kıyasla yüzde 74.1'lik artış var. Aralamalarda, iki kişinin bir haftalık ortalama Tayland tatilinin maliyeti ise 73 bin ruble (974 dolar) ile 160 bin ruble (2.135 dolar) arasında değişti. Tayland'a dönük en çok arama, Pegas ve Anex Tour üzerinden yapıldı.

MISIR

Mısır'a gitmek için uçuş yasağının kalkmasını bekleyen Ruslar, bu destinasyona dönük aramalarını arttırdı. Buna göre, Mısır tatili aramaları şubat ayına kıyasla yüzde 30,6 artmış durumda. Mısır'a dönük en büyük aramalar Biblio Globus, Pegas ve Tez Tour üzerinden gerçekleşti.

KIBRIS

Rusların mart ayı tatil aramalarında en büyük artışı gösteren destinasyonlardan biri yüzde 65,2 ile Kıbrıs olurken, Kıbrıs'ta iki kişi 7 günlük tatil paketleri 33 bin ruble (499 dolar) ile 78 bin ruble (1.180 dolar) arasında değişiyor. Kıbrıs'a dönük tur yapan en popüler tur operatörleri ise Mouzenidis Travel, Pegas Touristik,  Biblio Globus, Tez Tour ve Coral Travel olarak sıralanıyor.

YUNANİSTAN


Mart ayında Rusya'dan Yunanistan'a dönük tatil aramaları bir önceki aya göre yüzde 23,2 ve geçen yılın mart ayına oranla ise yüzde 65,3 oranında arttı. Bu ayda iki kişinin bir haftalık Kıbrıs tatili fiyatları ise 43 bin ruble (650 dolar) ile 99 bin ruble (1,501 dolar) arasında değişti. Yunanistan'a tur yapan en popüler tur operatörleri arasında ise (Kıbrıs'la benzer olarak ) Mouzenidis Travel, Pegas Touristik, Biblio Globus, Tez Tour ve Coral Travel öne çıkıyor.

BULGARİSTAN

Mart ayında Rusya'da en çok aranan destinasyonlar sıralamasında 5 sıra birden yükselen Bulgaristan, 5'inci sıraya yerleşirken, Rusya'dan bu ülkeye dönük tatil aramalarında şubat ayına göre yüzde 37,2, bir önceki yılın mart ayına göre ise yüzde 250 artış kaydedildi. İki Rus turistin 1 haftalık Bulgaristan tatili fiyatı 65 bin ruble (983 dolar) ile 96 bin ruble (1.453 dolar) arasında değişirken, öne çıkan tur operatörleri Biblio Globus ve Tez Tour oldu.

VİETNAM


Mart ayında Rusya'dan Vietnam'a dönük tatil aramaları şubat ayına göre yüzde 12,5 oranında azalırken, 2015 yılının mart ayına göre ise yüzde 59 oranında arttı. İki Rus'un bi haftalık Vietnam tatili 65 bin rubleden (yaklaşık 1.000 dolar) başlıyor. Vetnam turlarında öne çıkan tur operatörleri ise Pegas Touristik, Biblio Globus ve Anex Tour olarak sıralanıyor.

ABHAZYA

Rusya'da mart ayında yapılan tatil aramalarında düşüş gösteren nadir destinasyonlardan biri de Abhazya. Yandex'in verilerine göre, bu destinasyona dönük tatil aramalarında yüzde 10,5 oranında düşüş kaydedildi. Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Abhazya'da iki kişinin bir haftalık tatil fiyatı 26 bin rubleden (393 dolar) başlıyor.

İTALYA


Rusya'dan İtalya'ya dönük tatil aramalarında mart ayında yüzde 17 artış yaşandı. Bir önceki yılın mart ayıyla kıyaslandığında ise artış oranı yüzde 396. İki kişinin bir haftalık İtalya tatilinin fiyatları ise 51 bin ruble (772 dolar) ile 87 bin ruble (1318 dolar) arasında değişiyor. Öne çıkan tur operatörleri Tez Tour (Danko) PAC ve Biblio Globus oldu.

HİNDİSTAN


Mart ayında Hindistan'a dönük tatil aramaları bir önceki aya göre yüzde 17,4 oranında düşerken, geçen yılın mart ayına kıyasla yüzde 76,65 arttı. İki kişinin bir haftalık tatil fiyatı 62 bin ruble (939 dolar) ile 116 bin ruble (1,757 dolar) arasında değişti. Öne çıkan tur şirketleri ise Pegas ve Biblio Globus.

İSPANYA


Rusya'da İspanya tatili aramaları mart ayında şubat ayına kıyasla yüzde 29,2 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı yüzde 59.7 oldu. İki kişinin bir haftalık İspanya tatilinin fiyatı 53 bin ruble (802 dolar) ile 106 bin ruble (1,600 dolar) arasında değişti. Popüler tur operatörleri Tez Tour, Anex Tour, Natalie Tours ve Biblio Globus.


Bu Haber 25.04.2016 - 14:31:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 26.04.2016 - 10:01

    Ah, Natalie Tours ah. Yalan oldun.

  • Otelcinin Biri 25.04.2016 - 10:27

    Bu haberi okumak çok önemli kim hangi pazarda güçlü, kim tekrar güçleniyor, kim batıyor bu haberde var.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.