İşte paket tur pazarının yeni oyuncuları: Rekabet sert, fiyatlar düşük olacak

İşte paket tur pazarının yeni oyuncuları: Rekabet sert, fiyatlar düşük olacak
Yaklaşık 10 yıldır paket tur pazarının içinde olan AirBerlin'e geçtiğimiz yılın sonlarına doğru easyJet de eklenmişti. Son olarak Euowings ve SunExpress de paket tur pazarına adım atan hava yolu şirketleri oldu. Yapılan değerlendirmelere göre, özellikle esyJet ve Euowings düşük fiyatta birbiri ile yarışacak.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Yaklaşık 10 yıldır paket tur satan Air Berlin'in ardından geçtiğimiz yılın eylül ayında Ryanair de kendi paket turlarını satmaya başlamıştı. Yeni trende Eurowings ve SunExpress de dahil oldu. Thomas Cook'un hava yolu şirketi Condor ve TUI'nin hava yolu şirketi TUIfly ise münferit koltuk satarken, kendi paket turlarını henüz piyasaya sürmüş değiller.

''YILDA 300 MİLYON EUROLUK BİR BÜYÜKLÜĞE ULAŞABİLİR''

Uzmanların tahminlerine göre, hava yolu şirketlerinin başladığı paket turlar yılda 300 milyon euroluk bir büyüklüğe ulaşabilir. Bu da, tur operatörlerinin çözüm ortağı olan hava yolu şirketlerini tur operatörlerinin birer rakibi haline getiriyor.

''EN BÜYÜK OYUNCU KÖGEL''

Hava yolu pakat tur pazarının şu anda Almanya'daki en önemli oyuncusu L'Tur'un eski sahibi Karlheinz Kögel'in sahip olduğu HLX. Kögel, Lufthansa, Swiss, SunExpress ve Ryanair ile birlikte paket turlar hazırlıyor. Diğer taraftan, Eurowings ise TV grubu ProSieben-Sat1'in sahibi olduğu dinamik paket spesiyalisti Tropo ile birlikte paket turlar yapıyor.

EUROWİNGS 3. YILDA 120 BİN YOLCUYA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Pek çok hava yolu şirketi paket tur pazarına girse de, içlerinde en iddialısı Eurowings gibi görünüyor. Şirketin Müşteri Deneyimi ve Ürün Müdürü Katrin Flöther, uzun vadeli amaçlarının eurowings.com'u bir seyahat portalı haline getirmek olduğunu söylüyor. Flöther, ''Amacımız üçüncü yılda paket tur müşteri sayısımızı 120 bine çıkarmak. Çok agresif bir fiyatlandırma yapacağız ve müşteri memnuniyeti yüksek otellerle çalışacağız.'' dedi.

SUNEXPRESS TEMKİNLİ GİDİYOR

SunExpress ise paket tur operasyonları hakkında daha temkinli konuşuyor. Şirketin Ticaret Müdürü Peter Glade, ''önümüzdeki birkaç ayı paket tur pazarında deneyim kazanmak için kullanacağız.'' diyor.

RYANAIR'İN HEDEFİ SEYAHATİN ''AMAZON''U OLMAK

Ryanair'in amacı ise, deyim yerindeyse, seyahat pazarının ''Amazon''u olmak. Ryanair, otelden araba kiralamaya kadar geniş bir yelpazedeki ürünü düşük fiyattan piyasaya sunacak. Ryanair şu anda İngiltere, İrlanda, Almanya ve İspanya pazarlarında faaliyette. Rakibi easyJet de EasyJetHolidays ürünleri ile Almanya pazarında operasyon yapıyor.




Bu Haber 22.04.2017 - 13:27:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.