İşte mart ayında Almanya pazarında kazanan ve kaybeden destinasyonlar

İşte mart ayında Almanya pazarında kazanan ve kaybeden destinasyonlar
Almanya'dan gelen son verilere göre, Türkiye'ye yönelik tatil talebinde güçlü bir yükselme yaşanıyor. Mısır toparlanmaya devam ederken, Tunus ve Yunanistan taleplerinde ise düşüş olduğu kaydediliyor


TurizmGüncel


Almanya'nın önde gelen rezervasyon tedarikçisi Traveltainment'in verilerine göre, Almanya'da 2015'le birlikte görülen Türkiye'ye yönelik talep düşüşü, yerini güçlü bir büyümeye bıraktı. Şubat ayında Antalya'ya yönelik rezervasyonlarda yüzde 14 artış yaşanırken, mart ayındaki artış oranı yüzde 20'yi buldu. Bu verilerle Türkiye, mart ayında Almanya'da en çok talep gören 10 paket tatil destinasyonu arasında yüzde 33'lük payla lider oldu.

Mart ayında Mısır'a yönelik talep artışı da devam etti. Mart ayında Hurghada'ya olan talep yüzde 57 oranında artarken, bu destinasyona yönelik talepte şubatta yüzde 54, ocakta yüzde 52, aralıkta yüzde 35 ve kasımda ise yüzde 22'lik artış kaydedilmişti. Bu rakamlar, geçtiğimi yıllarda büyük kayıplar yaşayan Mısır'ın güçlü bir geri dönüş içinde olduğunu göteriyor.

Mart ayında Almanya'da en çok talep gören destinasyonlardan biri de İspanya oldu. Bu ayda, Palma satışları yüzde 15, Kanarya Adası satışları ise (bölgelere göre) yüzde 4 ile yüzde 16 arasında artış gösterdi.

Almanya'da Mart ayının kaybedeni ise Tunus ve Yunanistan oldu. Mart ayında yüzde 36 düşen Tunus satışları, şubatta yüzde 20, ocakta ise yüzde 24 gerilemişti. Yunanistan satışları ise martta yüzde 16 geriledi. Öte taraftan Bulgaristan satışlarında ise yüzde 16 artış kaydedildi.


Bu Haber 23.04.2015 - 14:01:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • LEVENT AYDIN 24.04.2015 - 11:23

    RUS PAZARINDAKİ KRİZ YÜZÜNDEN OTELLERİN DOLULUĞU YERLERDE..MAYIS VE HAZİRANDA 50 Yİ GÖREMEYEN ÇOK TESİS VAR..DOLU OLAN OTELLERİN VERDİĞİ FİYATLARI , TURİZMCİLERDE BİLİYOR :) BURADA AFİŞE EDERSEM ÜLKE TURİZMİNİN NE KADAR AYAKLAR ALTINA ALINDIĞINI DAHA İYİ ANLARIZ..AMA..İÇ PİYASA MÜŞTERİLERİNE AYIP OLUR..İÇLER ACISI BİR TURİZM..VE BASİRETSİZ BİR KRİZ YÖNETİMİ HÜKÜMET DÜŞMÜŞ SEÇİM DERDİNE TURİZM UMRUNDA DEĞİL..NETİCE İTİBARI İLE SIRF ALMANLARIN ARTIŞI İLE TOPARLANMIYOR BU İŞ..ASPARAGAS HABER..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.