İşte başarılı bir otel yatırımı için dikkat edilmesi gereken 12 kural

İşte başarılı bir otel yatırımı için dikkat edilmesi gereken 12 kural
Lüks otel tasarımcısı ve mimar Himank Goswami, başarılı bir otel yatırımı yapmanın 12 kuralını yazdı. Goswami'nin makalesi, otel yaparken ekstra maliyetlerden kaçınma, işi kolaylaştırma ve planlanan sürede projeyi bitirme konularında önemli ip uçları barındırıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

''Özenli planlama, yatırımın her aşamasını kontrol etmeyi ve verimliliği garanti altına alır. Bu durum özellikle, kapılarını kapatarak renovasyon sürecine giren oteller için daha bir elzemdir. Otelin açılmasının geciktiği her bir gün potansiyel gelir elde etme fırsatının kaybedilmesi anlamına gelir.



Bir otel projesinin planlanması ve yürütülmesi sürecinde hem işi kolaylaştracak hem de kayıpları önleyecek kriterlere birlike göz atalım.

1. Tasarımcıya marka standartları ve bütçe konusunda net bilgiler verin. Projenin başında tüm detaylar belirlenmiş olmalıdır.

2. Tasarım tamamlandıktan sonra değişiklik yapmayın. Tasarımdaki değişiklikler gecikmelere neden olur ve projeyi yürüten ekibi moralsiz hale getirir.

3. Projeye başlamadan önce bir model oda hazırlayın. Bu, ileride bütçenin aşılması ve işlevselliğe ilişkin sürprizlerle karşılaşmanızı engeller.

4. Tasarımcılar ve mimarlar artık hiç olmadığı kadar meşguller. Dolayısıyla projeye başlamadan önce programınızı ayrıntılı bir şekilde oluşturun. Aksi taktirde iş planlanandan daha uzun sürebilir.

5. Projedeki tüm bileşenlerin üzerinde uzlaştığı bir planlama yapın ve tüm tarafların bu planlamaya sadık kalmasını sağlayın.

6. Projeye daha başlamadan tüm danışmanların ekipte olmasını sağlayın. Bir alanla ilgili bir danışmanın ekibe sonradan dahil olması da projenin uzamasına neden olabilir. Projeye sonradan dahil olacak bir danışman, maliyetin yükselmesine de neden olabilir.

7. Projeye başlamadan, projeyle ilgili teknik ve yasal prosedürlerin uzun sürebileceğini göz önünde bulundurun. Sözleşmelerin tamamlanması da uzunca bir zaman alabilir.

8. Bir projenin planlanan zaman dilimi içerisinde bitirilmesinde kaynak yönetiminin önemi oldukça büyüktür. Tasarım ve uygulamadaki personel eksikliği maliyeti arttırır, projenin bitiş süresini uzatır.

9. Bütün işleri aynı anda yapma tuzağına düşmeyin. Bir otelin odalarının ve genel alanlarının yapımı, diğer yerlere göre daha uzun sürer. Kaynaklarınızı akıllıca kullanın ve tamamlanması en uzun süren alanlara daha fazla odaklanın.

10. Zamandan kazanmanın bir diğer yolu da, hazır ürünlere yönelmektir. Mümkün olduğunca çok alanda önceden hazırlanmış ve sadece montaj gerektiren teknoloji ürünlerine yönelin. Bu, sadece işi hızlandırmaz aynı zamanda kaliteyi de garanti altına alır.

11. Eş zamanlı yapılacak işler konusunda tereddüt etmeyin ancak işin sıralaması konusunda dikkatli olun. İş sırasının atlanması basamaklı bir etkiye sahiptir ve bu durumdan kurtulmak oldukça zordur.

12. Zamanında teslimatı garanti altına almak için bütün satın almalar önceden yapılmış olmalıdır. Özellkle ithal edilen ürünlerin siparişlerinin zamanında yapılmış olmasına dikkat edin. Satın alma müzakereleri ve evrakları tamamlamak genellikle uzunca bir zaman alır.''


Bu Haber 08.12.2017 - 11:29:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.