İşte Anex’in havacılıktaki yeni markası

İşte Anex’in havacılıktaki yeni markası
18. yılını kutlayan Anex, Rusya'da kuracağı yeni markasını da tanıttı

 Tourism Today / Tuncay Sevin
 
14 uçağı bulunan ve bu uçakları ile Rus bir şirket bünyesinde uçuşlarını gerçekleştiren Anex Turizm Grubu, artık kendi havayolu markası altında uçacak. “Azur Air” ismini taşıyan yeni marka, Rusya’dan Türkiye ve Anex’in çalıştığı ülkelere de yolcu taşıyacak. Anex Turizm Grubu, Azur Air Rusya’nın ardından Azur Air Ukrayna ve Azur Air Türkiye’yi de kurmayı hedefliyor.
 
Anex’in 18. yaşını kutladığı gecede konuşan Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, “10 yıl boyunca uçağımız vardı. 10 yıl sonra kendi markamızı yaratıyoruz” dedi. Yeni markanın ismini de Koçkar açıkladı.
 
Anex Turizm Grubu’nun havayolu tarafını temsil eden şirketi Mavigök Aviation’ın Genel Müdürü İlker Göçhan, Azur Air hakkında açıklamalarda bulundu.
 
İlker Göçhan şunları söyledi: “Azur Air, Rusya’da kurulacak bir havayolu şirketi. Rus şirketi olarak geçecek. Ancak yüzde 100 Anex’e ait bir şirket olacak. Rusya ve Ukrayna’da hali hazırda büyük bir kapasitemiz var. Bilindiği üzere 14 uçağımız bulunuyordu. Bu uçaklarımız bir Rus firması altında uçuyordu. Artık kendi havayolu markamız ile haraket etme kararı aldık. Bu sene içinde 3 tane uçağımız daha geliyor. Gerekirse uçak sayımızı artıracağız.
 
Öncelikle Azur Air Rusya’yı kuracağız, daha sonra da Azur Air Ukrayna ve Azur Air Türkiye’yi kuracağız.
Azur Air Rusya  ile ağırlıklı olarak kendi misafirlerimizi taşıyacağız. Azur Air Türkiye ile de Türkiye’den başka operatörlerin yolcularını da taşıyacağız.  Bilindiği üzere Rusya’dan çok az charter sefer yapılıyor. Türkiye’den Rusya’ya uçamadığımız için uçaklarımızı yıllarca Rusya’daki bir şirket üzerinden uçurduk. Bundan sonra Rusya’da kurulan Azur Air ile Rusya’dan Türkiye’ye uçacağız. Azur Air Türkiye ile de Avrupa pazarlarına uçacağız. Rusya’dan sadece Türkiye değil, Mısır, Tayland, Vietnam, İspanya, Tunus gibi ülkelere de uçacağız.”
 
İlker Göçhan:
92 yılından bu yana sivil havacılık içinde yer alan İlker Göçhan, 2.5 yıl önce Anex bünyesinde çalışmaya başladı. Teknik kökenli olan Göçhan, Anex’ten önce Corendon’da görev yapıyordu.


Bu Haber 27.10.2014 - 12:24:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • DİDİM 27.10.2014 - 02:30

    Türkiye nin değerli tur operatörlerinden ANEX Tur un uçak firmasının hayırlı olmasını gönülden diliyoruz.Ancak AZUR AİR in 2015 yaz dönemin de BODRUM ve mümkünde İZMİR e de chater seferi koyması ve EGE Turizmini de göz önüne alması en büyük dileğimiz.Genel olarak EGE TURİZMİN de ki RUS Talepleri artık yabana atılmayacak boyutta ve KUŞADASIDİDİMBODRUM otelleri 45 yıldır yoğun bir şekilde RUS Misafirleri tarafından tercih edilmektedir.İnşallah ANEX TUR Operasyonlarını yoğun bir şekilde EGE dede görürüz.Başarılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.