İşte 5 yılda 20.5 milyar dolara ulaşacak pazarda geleceğin trendleri...

İşte 5 yılda 20.5 milyar dolara ulaşacak pazarda geleceğin trendleri...
Otelcilik sektörünü masaya yatıran bir araştırma, 2016-2022 yılları arasında lüks otel pazarındaki trendleri, büyümenin en fazla hangi segmentlerde yaşanacağını ve hangi bölgelerin lokomotif olacağını ortaya koyuyor...

 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Allied Market Research tarafından yayımlanan ‘Lüks Otel Pazarı: 2014-2022 Küresel Fırsat Analizi ve Sektörel Öngörüler’ başlıklı rapora göre, 2015 yılında 15 milyar 535 milyon dolarlık iş hacmine ulaşan lüks otel pazarının, 2022 yılına kadar yüzde 4'lük yıllık bileşik büyüme oranıyla 20 milyar 442 milyon dolarlık bir değere ulaşacağı öngörülüyor. Yine 2015 verilerine göre, iş otelleri segmenti, toplam pazar gelirinin yaklaşık yüzde 42'sini oluşturuyor.
 
PAZARI İŞ OTELLERİ BÜYÜTTÜ
 
Lüks otel pazarı, son yıllarda global iş seyahati sayısının artması sayesinde önemli bir büyüme gösterdi. Otelciler tarafından sunulan hizmet kalitesinin artması ve müşteri tercihlerindeki değişim lüks konaklamalara olan talebi daha da artırıyor.
 
FİYAT UYGULAMASI BÜYÜMEYİ SINIRLANDIRIYOR MU?
 
Global lüks otel pazarı genel olarak seyahat ve turizm endüstrisinin büyümesine, leisure seyahatlerinin sayısının artmasına ve gelişmiş yaşam standartlarına bağlı olarak gerçekleşiyor. Öte yandan, bu oteller tarafından uygulanan ‘premium’ fiyat uygulamasının, pazarın büyümesini sınırlandırdığı ifade ediliyor.
 
Allied Market Research'ten Araştırma Analisti Sheetanshu Upadhayay, iş seyahati sayılarındaki artışın ve müşterilerin yaşam standartlarındaki değişimin lüks konaklamaya dönük talebi körüklediğini ve spa gibi lüks hizmetlere dönük talebi artırdığı yorumunu yapıyor. Upadhayay’ın değerlendirmesine göre, pazarı domine eden bölgeler ise yüksek turist sayılarından ötürü Kuzey Amerika ve Avrupa olarak öne çıkıyor. İki bölge, global lüks otel pazarının yaklaşık 3’te 2’sini oluşturuyor.
 
BÜYÜMEYİ NE KÖRÜKLEYECEK?
 
Rapora göre, 2014-2022 yıllarını içeren analiz periyodu boyunca, iş otellerinin lüks otel pazarında hakimiyet kurması bekleniyor. Küçük konferans grupları, iş seyahatçileri ve tur gruplarından oluşan devasa müşteri potansiyelinin bu durumda büyük pay sahibi olacağı öngörülüyor.
 
2015 yılı baz alındığında, lüks otel pazarının toplam gelirlerinin yüzde 20’sini oluşturan havalimanı otellerinin, 2022 yılına kadar yüzde 3.7’lik yıllık bileşik büyüme oranıyla büyümesi bekleniyor.
 
EN HIZLI MEKSİKA BÜYÜYECEK
 
ABD, 2015 yılında Kuzey Amerika lüks otel marketinin yüzde 80’nini bünyesinde barındırırken, Kuzey Amerika bölgesinin 2022 yılına kadar liderlik pozisyonunu koruması ve lüks otel pazarının bölgedeki yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 5.1 olması bekleniyor.
 
En hızlı yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 6.6 ile Meksika lüks otel pazarında olacağı öngörülüyor..
 
Raporda değerlendirilen büyük şirketlerin arasında şunlar yer alıyor: Four Seasons Holdings Inc., Intercontinental Hotels Group, Marriott International Inc., Hyatt Corporation., ITC Hotels Limited, Shangri-La International Hotel Management Ltd., Jumeirah International LLC, and The Indian Hotel Companies Limited.
 
 
 
 


Bu Haber 25.02.2017 - 18:03:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.