İşte 10 stratejik adımda online otel pazarlaması

İşte 10 stratejik adımda online otel pazarlaması
Konaklama sektöründe ağırlığı her geçen gün artan online pazarlama, bir yandan işletmeleri bu alana yöneltirken, bir yandan da sağlıklı bir online pazarlama için daha net kriterler ortaya çıkıyor. İşin hem yazılım, hem de içerik boyutu önem kazanıyor.


TurizmGüncel

İşte konaklama sektörünün göz önünde bulundurması gereken online pazarlamanın 10 temel kriteri.

1 MÜŞTERİLERİNİZİ TANIYIN

Bu başlık ilk başlıkta gereksiz gelebilir ancak seslendiğiniz kitlenin kim olduğunu bilmeniz, bazı basit adımları atarak, hedeflenen kitleye ulaşmanızın temel kriteridir. Bir web içeriği oluştururken, ya da başkaca online pazarlama kanallarını kullanırken, hedef kitle üzerinden yürürsünüz. Aileler, kurumsal firmalar, tatilciler, çiftler...

2 UYGUN HEDEFLER BELİRLEYİN

Bu, belli bir efor sarf ederek neyi başarmak istediğinizi doğru belirlemenizle ilgili. Markaya dair farkındalık yaratmaktan, müşteri sadakatini yükseltmeye, markanızı farklı pazarlara açmaya kadar çok farklı amaçlarınız olabilir. Hedefinizi doğru belirledikten sonra, onu gerçekleştirmek için hangi enstrümanı ya da enstrümanları kullanacağınızı kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

3 KALİTELİ İÇERİK VE ZENGİN MEDYA KULLANIN

Şurası bir gerçek: Kaliteli bir içerik, otelin aldığı rezervasyonları direkt etkiliyor. MCD tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 70'lik bölümü, otele ait web sitesinin, aplikasyonun veya diğer dijital araçların kalitesi rezervasyon yapma eğilimi üzerinde güçlü bir etkiye sahip. Katılımcıların önemli bir bölümü, dijital içerikte yer alan unsurların, otelde nasıl bir hizmet alınacğına dair önemli ölçüde fikir verdiğini belirtiyor.

4  MİSAFİRLERİNİZİ EĞİTİN

Mükemmel bir görsel içeriğin yanında, müşterilerinizin otelinizde konakladığında nasıl bir deneyim yaşayacaklarına dair fikir sahibi olmalarını sağlayın. Potansiyel müşterilerinize, odalarınız, servisiniz ve diğer olanaklarınız konusunda bilgi verin. Eğer odalarınızda örneğn nespresso cihazı veya iPad gibi unsurlar bulunuyrsa bunları kesinlikle belirtin. Müşterilerin karar verme sürecinde konforun önemli olduğunu ve sizde bulunup başkasında bulunmayan bir şeyin rezervasyon gerekçesi olacağını unutmayın.

Müşteri için önemli olan bir diğer unsur ise lokasyon. Otelinizin bulunduğu lokasyonu ve o lokasyonda bulunan tarihi, kültürel, turistik değerleri, neler yapılabileceğini net bir şekilde anlatın.

5 PPC VE SEO'YU DENGELEYİN

Google tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tatil araştırması yapanların yüzde 65'lik bölümü gideceği yer ve oraya nasıl gideceğini bilmeden araştırmaya başlıyor. Bu, karar verme sürecinde online araştırma süreçlerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Seyahat öncesi en çok aranan içeriklerin sizde bulunması önemli ancak SEO optimizasyonu iyi yapılmamışsa sonuç alınamaz. Bu yüzden iyi bir SEO optimizasyonu ve  ek olarak PPC (pay - per – click) arasındaki dengenin sağlandığı bir sisteme ihtiyaç var.

6 GÖZE HİTAP EDEN UNSURLAR KULLANIN, ONLARI SIK SIK GÜNCELLEYİN

Potansiyel müşterileriniz için onları rezerasyon yapmaya teşvik edecek paketler hazırlayın. Yıl dönümleri için romantik paketler hazırlayabilir, odaya bir tane şampanya ve çikolata bırakabilirsiniz. Cadılar Bayramı için ailelere özel paketler yapıp çocukları sevindirecek şeyleri ikram edebilirsiniz. Bu paketlerinizi/sürprizlerinizi, sadece web siteniz üzerinden değil, sosyal medya kanallarınızdan da potansiyel müşterilerinize duyurmalısınız.

7 MOBİL İLE KUCAKLAŞIN

Günümüz seyahatçileri, daha iyi bir tatil deneyimi için yoğun bir şekilde mobil telefon kullanıyor. Mobil telefonda aplikasyonlar kullanılarak taksi çağırmaktan tut, oda rezervasyonuna, boarding kartını tarayıp göndererek rötar ya da iptal olup olmadığına kadar pek çok şeyi öğrenebiliyor. Bu yüzden mobil aplikasyonların önemi giderek artıyor.

8 EMAIL PAZARLAMA STRATEJİSİ

Günümüzde email yoluyla pazarlamanın önemi çoğu zaman gözden kaçıyor. Email ile müşterisine ulaşan bir işletme, özel bir iletişim kanalı kullanır ve bu çok anlamlıdır. Kullanışlı bilgiler, check – in, check – out işlemleri, detaylar ve özel tekliflerle ilgili olarak müşteriye email gönderilmesi önemlidir.

9 SOSYAL MEDYADA VAR OLUN

Sosyal medyada bulunmak, dijital pazarlama süreçlerinin en önemli parçasıdır. Sosyal medyayı, potansiyel müşterilerinize ulaşıp kendinizi pazarlayabileceğiniz bir otel olarak düşünebilirsiniz. Bu kanallar üzerinden promosyonlar düzenleyip araştırmalar yapabilir, online itibarınızı yönetebilirsiniz. Her bi sosyal medya kanalı farklı gruplara hitap eder. Bu yüzden, facebook, twitter, instagram, vine, pinterest, youtube gibi tüm kanallarda bulunmalısınız.

10 MÜŞTERİLERİNİZİ YORUM YAPMALARI İÇİN CESARETLENDİRİN

Bi otel, TripAdvisor gibi sosyal medya kanallarında online itibarını korumalıdır. Bu yüzden müşterilerinizi, bu tip ortamlarda yorum yapmaları konusunda cesaretlendirin.  



Bu Haber 20.08.2014 - 16:55:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rasıt Sabırlı 21.08.2014 - 10:04

    Fiyat ve taahhutlerin yerıne getirmek bir yerde yetmeyebiliyor.Tur operatoru dahi fiyatlarini internet üzerinde afise etmektedir.Birde pazara goge fiyat işin icine girdiginde,internet ortamında aynı otelın birden fazla fiyatı ortalıkta dolasmakta.Musterıler Oteli arayarak fiyati tegit etmek istemekteler ve hangi fiyat dogru oldugunu sormakta .Bizler Otel calısanları bu konuda cevap verememekteyiz. Bu konularıda Otel nasıl takıb edecek ? Bunu bilen varmidır ? En azından fiyat farkını minimize etmek adına .

  • Sosyaleşmek adına. 21.08.2014 - 09:40

    Hotelciler şahlanmaya başlamış anlaşılan,artık satış politikasını değştirme zamanları geldi. Bu yazı başlangiç olur işallah,her hotelçi artık satış yelpazesinin değişmesi konusunda yavaş ta olsa kabulenecektir. Bu Türkiye için iyi olacaktır.

  • otel emekcisi 21.08.2014 - 09:29

    Fiyatlandırmayı elbette es geçmemek gerekir ancak temel kriter olarak fiyatı koyarsanız orada hata yaparsınız. Pek çok tatilcinin tercihinde, kalite, hizmet, verilen taahhütlerin yerine getirilmesi en az fiyat kadar önem arz etmektedir.

  • Musteri 20.08.2014 - 11:06

    En önemli made atlanmış . FİYAT politikası . Bir Otelin Acentanın birinde farklı , dığerinde farklı ,online ortamında birden fazla web sayfası ve her birinde farkli fiyat .Asıl Otelin ciddiğieti ve kalıtesi burada ortaya çıkmakta . Musteri fotografa bakar ama karar esmasında FİYATA odaklanır . Bir Otel keni fiyatına sahib çikamaz ise musterisine nasıl sahib çıkacak. Yukarıdakı 10 madde cope gitti,muşteride başka Otelde.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.