İşte 10 aylık küresel turizm verileri ve bölgelerin performası

İşte 10 aylık küresel turizm verileri ve bölgelerin performası
2017 yılının ocak-ekim arasındaki 9 aylık döneminde 1 milyar 127 milyon kişi uluslararası seyahate çıktı. Peki destinasyonlar ve kaynak pazarlar nasıl bir performans gösterdi?


TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) açıkladığı Turizm Barometresine göre, 2017 yılının 10 aylık diliminde 1 milyar 127 milyon kişi uluslararası seyahat gerçekleştirirken, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 (70 milyon) daha fazla. UNWTO raporunda, turizm sektöründeki söz konusu büyümenin aynı zamanda küresel ekonomik yükselişe işaret ettiği kaydedildi.



GÜNEY AVRUPA, AKDENİZ VE KUZEY AFRİKA'DA GÜÇLÜ BÜYÜME

Özellikle güney ve Akdeniz Avrupası, Kuzey Afrika ve Orta Doğu destinasyonlarının olağanüstü güçlü bir büyüme gösterdiği belirtilen UNWTO raporunda, Türkiye turizminde toparlanma, güney Avrupa ve Akdeniz çanağındaki diğer destinasyonlarda ise çift haneli artışlar yaşandığına dikkat çekilerek, ''Kuzey Afrikada Mısır, Tunus ve Filistin gibi ülkeler geçen yıl yaşadıkları gerilemenin ardından bu yıl hızlı bir yükselişe geçerken, Fas, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai gibi destinasyonların istikrarlı büyümesi sürdü.'' denildi.

'' SONUÇLAR HEM KÜRSEL EKONOMİK GELİŞMEYE HEM DE SORUNLU ÜLKELERDEKİ İYİLEŞMEYE İŞARET EDİYOR''

UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, ''Uzun yıllar sonra turizmdeki bu sonuçlar, gördüğümüz en iyi sonuçlar. Sonuçlar, hem küresel ekonomideki gelişmeye hem de sıkıntı yaşayan destinasyonlardaki toparlanmaya işaret ediyor.'' dedi.

HANGİ BÖLGE NASIL BİR PERFORMANS GÖSTERDİ?

*Güney ve Akdeniz Avrupası'bdakii yüzde 13, batı Avrupa'daki yüzde 7, kuzey Avrupa'daki yüzde 6 ve orta ve doğu Avrup'daki yüzde 4 büyüme sayesinde Avrupa genelinde ortalama yüzde 8 büyüme kaydedildi.

*Kuzey Afrika'daki yüzde 13 ve Sahraaltı Afrika'daki yüzde 5'lik büyümeyle, Kuzey Afrika genelinde ortalama yüzde 8 ziyaetçi artışı kaydedildi. Afrika, ziyaretçi sayısını en hızlı arttıran ikinci bölge oldu.

*Asya Pasifik bölgesinde ise yüzde 5 büyüme kaydedildi. Pasifik bölgesinde, Güney Asya'da yüzde 10, Güneydoğu Asya'da yüzde 8, Okyanusya'da yüzde 7 ve Kuzeydoğu Asya'da yüzde 3 ziyaretçi artışı yaşandı. Güney Asya'da, bazı ülkeler çift haneli artışlar kaydederken, bazılarında düşüşler ortaya çıktı.

*Amerika kıtası genelinde ziyaretçi sayıları ortalama yüzde 3 oranında arterken, artış oranı Güney Amerika'da yüzde 7, Orta Amerika ve Karayipler'de yüzde 4 ve Kuzey Amerika'da yüzde 2 olarak kayıtlara geçti.

*Ortadoğu bölgesinde ise ortalama yüzde 5'lik ziyaretçi artışı gerçekleşti.

ŞAMPİYON BRZİLYA VE RUSYA

Rusya ve Brezilya'dan yurt dışına çıkışlarda güçlü büyümeler gerçekleşti. Buna göre, 10 aylık dönemde Brezilya'dan yurt dışına çıkışlar yüzde 33, Rusya'da yurt dışına çıkışlar ise yüzde 27 oranında arttı.

Başlıca kaynak pazarlardaki turist harcamalarının değişimi ise şöyle:

Çin yüzde +19
Güney Kore yüzde +11
ABD ve Kanada yüzde +9
İtalya yüzde +7
Almanya, İngiltere, Avusturya, Hong Kong, Fransa yüzde +2-5 arasında


Bu Haber 18.12.2017 - 18:09:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.