İstanbul'a yeni otel markası getirecek, Türkiye'de 34 otel daha açacak

İstanbul'a yeni otel markası getirecek, Türkiye'de 34 otel daha açacak
Türkiye'de çatısı altında Conrad, DoubleTree gibi otelleri barındıran dünya turizm devi Hilton Worldwide, yeni bir markasını daha Türkiye'ye getiriyor. ABD'li zincir, en genç markası Curio'yu İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi Rumeli Han'da hizmete açacak. 170 odalı otelin 2017'de devreye gireceğini söyleyen Hilton Worldwide Türkiye Pazarlama Müdürü Burcu Yatmazoğlu, "Şu anda dünya üzerinde 12 Curio var. Asırlık Rumeli Han renove edilecek" dedi.


Dünya turizm devi Hilton Wolrwide, Türkiye'ye bir marka daha getiriyor. Zincir'in en genç markası olan Curio, İstiklal Caddesi Rumeli Han'da açılacak. Hilton'un yeni Curio'lar için Türkiye'de halen aktif olan başka otellere de baktığını anlatan Yatmazoğlu, "Hilton Worldwide, dünya üzerinde yapım aşamasında en fazla odaya sahip olan otel grubu. Türkiye de bu kapasitede ön sıralarda. Şu anda Türkiye'deki mevcut 34 otele ek olarak 34 tane de planlanan yatırım var. Ancak bazen planlamamız dışına çıkıyoruz ve yeni markalar oluşturulduğunda daha fazla otel açabiliyoruz. Curio için de bu böyle oldu" diye konuştu. Bu yıl Türkiye'de 60'ıncı yılını kutlayan Hilton, komşu ülkelere de deneyim ihraç ediyor.

TURİZM KÖPRÜSÜ KURULDU

Sabah Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, son yatırımını Türkiye'nin sınır komşusu olan Gürcistan'da yapan Hilton, Batum'un 4'üncü 5 yıldızlı otelini açtı. Gürcü asıllı Sovyet devlet adamı Stalin'in kaldığı hapishaneye inşa edilen otelin tanıtım ve organizasyonunu da Hilton Türkiye yapıyor. Ayrıca otel, Türkiye için hem turistik hareket hem de yatırım açısından önem taşıyor. Euromonitor'un turizmde en fazla tercih edilen 100 destinasyon listesine büyüme rakamıyla Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü olarak giren Artvin ile Batum arasındaki turizm köprüsü, Hilton'un büyüme stratejisinin en önemli anahtarı.

YILDA 3.5 MİLYON TÜRK TURİST BATUM'A GELİYOR

Yıllık 4.5 milyon turist ağırlayan Batum'a gelenlerin 3.5 milyonunu Türkler'in oluşturduğunu dile getiren Hilton Batum Genel Müdürü Stuart Nelson, bu sayının Gürcistan'a vize geçişiyle birlikte daha da artacağını söyledi. Nelson, Gürcistan'da yatırım yapan ülkeler sıralamasında 3'üncü olan Türkiye'nin son 5 yılda 525 milyon dolarlık üretim tesisi açtığını da kaydetti.


Bu Haber 26.07.2015 - 09:11:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.