İstanbul’a Rusya sürprizi: Rezervasyonlar yüzde 102 arttı

İstanbul’a Rusya sürprizi: Rezervasyonlar yüzde 102 arttı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü resmi tatiline 9 Mart ve hafta sonunun da eklenmesiyle dört güne çıkan tatilde Rusların en gözde tatil destinasyonu olan İstanbul, yaklaşan Mayıs tatili için de şimdiden zirvede.

 
Tur dışı seyahat eden Rusyalı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Mart ayı rezervasyon rekortmeni İstanbul şimdi de Mayıs tatilinde rekor sayıda Rus turisti ağırlamaya hazırlanıyor.


TurkRus.com’un Kommersant'tan aktardığı habere göre, 30 Nisan - 9 Mayıs tarihlerine rast gelen mayıs tatilleri için İstanbul'a uçak rezervasyonu geçen yıla kıyasla yüzde 102 arttı. Gazete fiyatlardaki düşüşün yanı sıra THY, Pegasus ve Atlasglobal gibi havayolu şirketlerinin uçuş programlarını genişletmelerinin şehre ilgiyi arttırdığını yazıyor.
 
Skyscanner verilerine göre, bu artışla birlikte İstanbul  genel olarak da Rusya vatandaşı turistleri için "en popüler destinasyonlar" sıralamasında 16. sıradan sekiinciliğe yükseldi. 
 
Bir diğer uçak bileti rezervasyon servisi Momondo verilerine göre ise, şehre olan uçak bileti talebi yüzde 186 arttı.
 
Biletix yetkilileri ise İstanbul biletlerine olan talep artışının üç katına çıktığını belirtiyor. OneTwoTrip'in gözlemlediği artış miktarı ise dört kat.
 
Mayıs tatilleri için Rusyal vatandaşlarının en çok ilgi gösterdiği şehir ise Prag oldu.


Bu Haber 09.03.2018 - 11:27:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 10.03.2018 - 05:11

    Hukumet daha biraz ilgi gosterse Guzelim Istanbula tanitim acisindan daha ne rekorlari kiriarlar bu Ruslar kafada hep kalmis bavul ticareti Laleli edepsiz taksiciler toptancilar!!!!Zengin Rusu ceklmek lazim!!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.