İstanbul'a ikinci Vialand oteli geliyor

İstanbul'a ikinci Vialand oteli geliyor
Disneyland başta olmak üzere küresel ‘eğlence parkları’ mali zorluklarla boğuşurken, İstanbullu martı ‘Kaptan Gaga’ karakteriyle ilgi gören yerli eğlence parkı Vialand, ilk yılda kâr etti. 2014’te, alışveriş, eğlence harcamaları, kiralar ve maaşlar toplamı 200 milyon Euro’ya ulaştı.


Hürriyet Gazetesi'nden Sadi Özdemir'in haberine göre 600 dönümlük eski taşocağı alanına, Gürsoy Grup ve Via Properties tarafından 650 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Vialand’ın 2014’te ekonomiye katkısı (alışveriş, eğlence, kiralar ve maaşlar) 200 milyon Euro’yu buldu.

Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, Avrupa’da en çok tercih edilen ilk üç tema parkından biri olma hedefiyle yürüdüklerini söyledi. Alişoğlu, “Dünyada tema parklar ve eğlence merkezleri ile ilgili tek kuruluş olan IAAPA’nın üyesiyiz.  IAAPA komitelerinde yönetici görevlerim var. Mayıs 2015’te gerçekleşecek IAAPA Avrupa Konferansı’na da ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

İKİNCİ OTEL YATIRIMI


14.000 metrekarelik alanda, 101 odasıyla hizmet veren deluxe Vialand Palace Hotel’in, açıldığı 2014 Haziran ayından beri yüzde 80 doluluk yakaladığını da vurgulayan Alişoğlu, “Bu yıl beş yıldızlı yeni bir otel projesinin yatırımını da başlatacağız. Facebook verilerine göre Türkiye’de en çok ‘check in’ yapılan mekan Sultanahmet meydanı, ikinci sıraya ise Vialand yerleşti” dedi.

120 bin metrekarelik alanda konumlandırılan Vialand Temapark’ın, geçen yıl 1 milyon kişiyi ağırladığını, bunların 400 bininin yabancı olduğunu söyleyen Alişoğlu, bu yıl temaparka 1.2 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

ANTALYA'DA YER BAKIYORUZ


Alişoğlu, yeni yatırım stratejisini de şöyle özetledi: “Antalya’da ikinci bir yatırım düşünüyoruz. Rus turistlerin çok rağbet edeceği sulu eğlence için Antalya çok uygun.  Çevre ülkelerden de (Pakistan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Fransa) kendi ülkelerinde yatırım için davet aldık. Şu anda yatırımcı grubumuz Vialand Venezia ve Vialand Tuzla Marin projelerinin yapımını sürdürüyor. Hedefimiz, Vialand modelini geliştirmek ve yaygınlaştırmak.”


Bu Haber 26.02.2015 - 10:10:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.