İstanbul'a 200 milyon liralık yatırımla 5 yıldızlı otel yapacak

İstanbul'a 200 milyon liralık yatırımla 5 yıldızlı otel yapacak
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir, İstanbul’un artan turizm potansiyelinden yola çıkarak Demir La Vida projesi içinde 200 milyon lira yatırımla 5 yıldızlı bir otel inşa ederek turizm sektörüne adım atacaklarını açıkladı. Deprem gerçeğinin bilinciyle proje geliştirmeyi sürdürdüklerini anlatan Demir, kentsel yenilemenin hızlanması için parsel bazında değil ada bazında dönüşümün şart olduğunu vurguladı.


17 Ağustos depreminin ardından riskli ve çürük yapı stoğu 16 yıl geçmesine rağmen yenilenemedi. Türkiye çapında dönüşümle yenilenmesi planlanan 6.5 milyon çürük yapı varken, yaklaşık yüzde 15’inin yeniden yapıldığı ya da iyileştirildiği biliniyor. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, deprem bilinciyle dayanıklı ve akıllı projeler geliştirdiklerini belirterek, dönüşümün hızlanması ve firmaların daha düzenli iş yapabilmesi için yenileme çalışmalarının ada bazında gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Demir, “Şu anda gerçekleştirilen parsel parsel yenilenme çalışmalarının yerine ada bazında bir yenileme yapılması gerekiyor. Çürük yapı stokunun yarattığı güvenlik sorunu hem insanlarımızı hem de ülke ekonomimizi tehdit eder nitelikte. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm Yasası ile atılan büyük adımın geniş alanlarda dönüşüm yapılması şeklinde uygulanıp ülkemizin sağlıklı yapılara kavuşması şeklinde hayata geçirilmesini diliyoruz” dedi.

'HEP AKLIMIZDA'

Projeleri geliştirip üretirken deprem gerçeğini ‘bir an bile’ akıllarından çıkarmadıklarını vurgulayan Demir, inşaatlarında her kademede çalışan için önceliklerinin deprem ve güvenlik olduğunu anlattı. Bu kapsamda projelerini de değerlendiren Demir, şunları söyledi:

“Beylikdüzü’nde erken teslim edilen ve yaşamın başladığı Demir Romance bölgeyi akıllı ev teknolojileri ile tanıştırdı. 22 bin metrekare yeşil alanda doğa ile iç içe huzurlu bir yaşam sunan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1 gibi 14 farklı daire ve 28 villa bulunuyor. Satışı süren Demir La Vida projesi ise 5 blokta 379 konut ve 30 ticari üniteden oluşuyor. Akıllı ev sistemlerinin kullanıldığı projede, büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 1+1 daire tipinden 4.5 +1’e kadar daire seçenekleri yer alıyor. Beylikdüzü’nde yükselen bir diğer Demir İnşaat projesi olan, Ayışığı konseptinin üçüncü halkası Ayışığı Butik projesi de 106 rezidans konut ve 15 adet ticari alandan oluşuyor.”
 
5 YILDIZLI YATIRIM

Demir İnşaat, İstanbul’un artan turizm potansiyelinden yola çıkarak Demir La Vida projesi içinde 200 milyon lira yatırımla 5 yıldızlı bir otel inşa ederek turizm sektörüne adım attı.
Beylikdüzü ve Büyükçekmece’nin ‘en lüks oteli’ olması planlanan otelin 2016’da tamamlanması planlanıyor. Demir, yatırımları çeşitlendirme hedefi doğrultusunda İstanbul’un artan turizm potansiyeline paralel olarak turizm sektöründe varlık gösterme kararı aldıklarını söyledi. (Duygu Erdoğan-Milliyet)


Bu Haber 17.08.2015 - 10:30:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.