İstanbul dünyanın en çok turist çeken yedinci şehri oldu

İstanbul dünyanın en çok turist çeken yedinci şehri oldu
Mastercard’ın yaptığı ‘Uluslararası Turistik Şehirler Endeksi’nde, İstanbul 2014 yılı genelinde 11.6 milyon turist beklentisiyle yedinci sırada yer aldı.

 listede geçen yıl ikinci durumda bulunan Londra, 18.6 milyon turist beklentisiyle Wall Street Journal Türkiye’nin yayınladığı listede birinciliği aldı.
 
Araştırmada, Bangkok’a yalnızca 16.4 milyon turistin gitmesi beklenirken, Londra’ya bu yıl 18.6 milyon turistin gideceği ve bu turistlerin 19.3 milyar dolarlık harcama yapacağı tahmini de yer aldı. Bangkok’da ise yapılacak olan harcamaların 13 milyar dolardan daha az olacağı tahmin ediliyor.

Paris ise en çok turist çeken şehirler listesinde üçüncü sırada bulunuyor. Ama araştırmada turistlerin en çok ziyaret edeceği şehirlerin çoğunluğunun Asya’da bulunduğu görülüyor. Listedeki ilk 10 şehirden beşi Asya-Pasifik Bölgesi’nde yer alıyor.

Singapur, 12.5 milyon kişiyle listeye dördüncü sıradan girdi.

Singapur’u, Dubai takip ediyor. Şehrin bu yıl 12 milyon turist ağırlaması bekleniyor. 2014’te, Kuala Lumpur’u ziyaret eden turist sayısının yüzde 13’ten daha fazla artış gösterip 10.8 milyondan fazla olması bekleniyor.

Yedinci sıradaki İstanbul’un hemen altında olan Kuala Lumpur, ilk on şehir içindeki ziyaretçi sayısının en hızlı arttığı ikinci şehir oldu. Bu şehri, Hong Kong, Seul ve Barselona izliyor.
Asya’nın güneydoğusundaki diğer şehirleri ziyaret edenlerin sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. (Milliyet)


Bu Haber 12.07.2014 - 08:53:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.