İsrail-Türkiye gerilimi turizmi nasıl etkiledi?

İsrail-Türkiye gerilimi turizmi nasıl etkiledi?
İsrail'in Gazzeye'ye yaptığı ve 60 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan saldırılar sonrası gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri turizmi nasıl etkiledi? Konuyu, İsrail pazarının en önemli tur operatörlerinden ESTA Travel Yönetim Kurulu başkanı İzi Madem'e sorduk.


TurizmGüncel

Son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerin turizmi etkilediğini belirten İzi Madem, ''Ancak İsrail'den Türkiye'ye giden turistlerin büyük bir bölümü bu ülkede yaşayan Müslümanlar olduğu için Ramazanda bir durgunluk bekliyorduk.'' dedi.



''İSRAİLLİLER REZERVASYONLARINI İPTAL EDİYOR''

Ramazanın başlamasına gerginliklerin de eklenmesiyle rezervasyonların tamamen durduğuna dikkat çeken Madem, ''Ben şu anda rezervasyonların durmasının Ramazan nedeniyle olduğunu düşünmek istiyorum. İsrail vatandaşları ise, gerginlik nedeniyle şu anda rezervasyonlarını iptal ediyor.'' şeklinde konuştu.

''İSRAİL'DEKİ MÜSLÜMANLARIN REZERVASYONLARINDA İPTAL YOK''

Öte taraftan İsrail'de yaşayan Müslümanların Türkiye'ye yaptığı rezervasyonlarda iptal olmadığını, hatta yeni gruplar oluşturduklarını ifade eden İzi Madem, ''Gerginliğin ortadan kalkması durumunda İsraillilerin Türkiye'yi ziyaret edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki bir-iki hafta içinde, gerginliğine sektör üzerindeki etkisini daha net gözlemleyebileceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İSRAİL, 'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' UYARISI YAPMIŞTI

İki ülke ilişkileri İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar sonrası yapılan karşılıklı sert açıklamalarla gerilmiş ve İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin ''Birçok İsrailli'nin düşmanlıkla karşılandığı popüler turizm destinasyonu Türkiye'ye gitmeyin.'' şeklinde uyarı yapmıştı.

 



Bu Haber 19.05.2018 - 09:55:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.