İspanyollar endişeli: Türkiye ve Mısır gibi dirilen destinasyonlar...

İspanyollar endişeli: Türkiye ve Mısır gibi dirilen destinasyonlar...
İspanya'nın popüler tatil bölgesi Kanarya Adaları mayıs ile birlikte turist başına aldığı vergiyi iki katına çıkardı. Bu yıl İngiltere'den İspanya'ya dönük paket tur talebinin yüzde 20'nin üzerinde düşüş kaydettiğini belirten turizmciler ise, en azından alınacak verginin turizm alt yapısına yatırılmasını istiyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yeni uygulamayla birlikte, 5 yıldızlı otellerde, 4 yıldızlı lüks otellerde ve apartmanlarda konaklayanlar geceleme başına 4 euro, 4 ve 3 yıldızlı otellerde konaklayanlar 3 euro, 1 ve 2 yıldızlı otellerde konaklayanlar ise 2 euro vergi ödeyecek.



4 KİŞİLİK BİR AİLE 112 EURO VERGİ ÖDEYECEK

Kanarya Adalarında konaklayanlar ayrıca, verginin yüzde 10'u kadar da Madrid hükümetine vergi ödeyecek. Böylelikle, Kanarya Adalarındaki 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yapan 4 kişilik bir aile minimum 112 euro vergi ödemek durumuna kalacak.

Geçtiğimiz birkaç yıldaki yoğun talep nedeniyle fiyatların hayli yükseldiği İspanya, İngiliz turisti oyuna dahil olan Türkiye, Mısır ve Tunus gibi destinasyonlara kaptırmaktan endişe ediyor.

İspanya'nın turistten aldığı vergiyi iki katına çıkarmasına ülkedeki turizmciler tepki gösterdi.

''KANARYA ADALARINA DÖNÜK PAKET TUR SATIŞLARI GERİLİYOR''

Las Palmas Otel ve Turizm Girişimcileri Federasyonu Başkanı José María Mañaricúa, şu ana kadarki paket tur satışlarında Kanarya Adalarının yüzde 25, Tenerife'nin ise yüzde 22 gerilediğine işaret etti.

Hem Kanarya Adaları hükümetini hem de İspanya hükümetini turizm alt yapısına yatırım yapmaya çağıran Mañaricúa, turist sayısının kısıtlanması, turiste yeni vergiler getirilmesi ve havalimanı verilerinin arttırılması konusunda konuşulmaması gerektiğini ifade etti.

''TURİZM OLMADAN İSPANYA BU BERBAT KRİZDEN NASIL ÇIKACAK''

''Turizm olmadan İspanya bu berbat krizden nasıl çıkacak?'' diye soran José María Mañaricúa, ''Politikacılar, turizmin İspanya ve Kanarya Adaları için nasıl bir işlev gördüğünün ve yaratılan ekonomik değerin farkına varmalılar.'' dedi.

Vergilerden toplanan paranın turizm alt yapısına yatırılması gerektiğini kaydeden Mañaricúa, Kanarya Adalarının rekabetçi bir destinasyon olabilmesi için yılda 100 milyon dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğunu savundu.

İNGİLİZ TURİSTİ TÜRKİYE VE MISIR'A KAPTIRMAKTAN KORKUYORLAR''

Mısır ve Türkiye gibi yeniden dirilen destinasyonlar nedeniyle İspanya'nın İngiliz turisti kaybetme tehlikesi karşı karşıya olduğunu iddia eden Başkan Mañaricúa, ''Turist sayısı zaten düşüyorken tuist sayısına limit getirmekten bahsetmek absürt. Bu nedenle siyasilerin vergi veya turiste sınırlama getirilmesi gibi konularda konuşmamasını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.




Bu Haber 03.05.2018 - 15:02:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.