İspanyol turizmciler turistlere dönük şiddetli saldırılardan endişeleniyor

İspanyol turizmciler turistlere dönük şiddetli saldırılardan endişeleniyor
İspanya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Rafael Gallego, ülkeyi ziyaret eden turistleri saldırıya uğrayabilecekleri konusunda uyardı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

İspanya’da artan kitle turizmi protestoları geçtiğimiz hafta farklı bir boyuta taşınmış, anti-kapitalist bir grup Barselona'da İngilizleri taşıyan tur otobüsünü durdurup ''kitle turizmi çevreyi öldürüyor'', ''Sadece küçük bir azınlığın mali çıkarları uğruna ülkeyi bir eğlence parkına dönüştüren kalkınma modeline karşıyız'' şeklinde slogan atıp yazılar yazmıştı. 

Barselona'daki Camp Nou Stadyumu'nu ziyaret eden bir İngiliz basketbol koçuna düzenlenen saldırıyı düzenleyen Arran adlı grup, ''Gelecekte turistlere yönelik yeni saldırılar olabileceğini göz adı edemeyiz.'' uyarısında bulunurken, Bask bölgesinin ayrılığını savunan Emai adlı grubun ise 17 Ağustos'ta San Sebastian kentinde düzenlenecek festivalde kite turizmi karşıtı bir gösteri düzenleyeceği belirtiliyor.

Protestocular Mayorka’da ise bir restoranın camlarını kırarak içeriye gaz bombaları atmış, ardından da üzerinde İngilizce ‘Turizm Mayorka’yı öldürüyor’ yazılı bir pankart açmışlardı.

Konuya dair bir açıklama yapan İspanya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Rafael Gallego, protestocuları ‘faşist’ olarak nitelendirirken, bu tür eylemlerin arkasının geleceği uyarısında bulundu.

‘YARIN BİRİLERİ GERÇEKTEN ŞİDDETE BAŞVURABİLİR’

Ekonomik krizden sonra turizmin çok sayıda kişiye iş imkanı sağladığını belirten Gallego, şunları söyledi:

 ‘’Ortaya çıkan turizm fobisi geçtiğimiz yıldan beri bizi endişelendiriyor. Durumun daha da radikalleşebileceğine dönük uyarılar yaptık. Şimdi geldiğimiz durum ortada. Otellerin önlerinde, restoranlarda ve limanlarda protestolar düzenleniyor. Yarın birileri gerçekten şiddete başvurulabilir ve önümüzdeki en büyük tehlike bu. Bu kişiler kendilerini solcu olarak niteliyor ancak radikal sağcılardan daha faşistler. Ülkemizi ziyaret eden misafirlerimize her an ciddi bir zarar verebileceklerinden endişe ediyoruz.’’







Bu Haber 11.08.2017 - 15:13:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.