İspanya'nın turist sayısı 28 milyona ulaştı, Rusya'da ziyaretçi kaybediyor

İspanya'nın turist sayısı 28 milyona ulaştı, Rusya'da ziyaretçi kaybediyor
İspanya'nın açıkladığı son veriler, yılın ilk yarısından ülkeye gelen turist sayısının yüzde 7,3 oranında artarak 28 milyona ulaştığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda Rusya pazarında önemli bir ivme yakalayan İspanya'nın, son iki aydır bu ülkeden aldığı ziyaretçi sayısındaki düşüş dikkat çekiyor.


TurizmGüncel

Haziran ayında ağırladığı ziyaretçi sayısı yüzde 4,5 oranında artarak 6,6 milyon olarak gerçekleşti. Yılın ilk 6 aylık dönemine bakıldığında ise, ülkeye gelen toplam ziyaretçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,3 oranında artarak 28 milyona ulaştığı görülüyor.

Yılın ilk yarısında ülkeye en çok ziyaretçi gönderen ülke 6,5 milyonla İngiltere olurken, onu 4,6 milyonla Almanya ve 4,2 milyonla Fransa takip ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Rusya pazarında önemli bir çıkış yaşayan İspanya, Rusya ile Batılı ülkelerin arasındaki ilişkilerin gerilmesi nedeniyle son 2 aydır bu ülkeden aldığı ziyaretçi sayısında düşüşler yaşanıyor. Mayıs ayında Rusya pazarında aldığı ziyaretçi sayısı yüzde 2,1 oranında azalan İspanya, haziran ayında da Rusya pazarında yüzde 13,9'luk kayıp yaşadı.




Bu Haber 22.07.2014 - 16:13:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.