'İspanya'da turist harcaması son 10 yılda ikiye katlandı, nedeni gastronomi'

'İspanya'da turist harcaması son 10 yılda ikiye katlandı, nedeni gastronomi'
TUROB'un düzenlediği Türkiye Otel Zirvesi'nde bir konuşma yapan TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, yiyecek içecek sektörü olarak Türkiye için belirlenen turizm hedeflerinin yetersiz olduğunu düşündüklerini belirtti. Demirer, turizmin gelişmesinde gastronominin önemine vurgu yaparak İspanya örneğini verdi.


TurizmGüncel

Türkiye turizmi açısından en büyük sorunun ülkeye gelen 32 milyon turistin 27 milyonunun Antalya ve İstanbul'a gelmesi olduğunu belirten Kaya Demirer, ayrıca Türkiye'ye gelen turistin kişi başına ortalama harcamasının da düşük olduğuna dikkat çekti. Demirer, hedeflenen turizm gelirlerine ulaşılması hatta aşılması için gastronominin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Demirer, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Türkiye'de kişi başına harcama 900 dolar civarında giderken, İspanya'da bu rakam 1500 dolara ulaşmış durumda. İspanya son yılda turist başına gelirini neredeyse iki kat arttırdı. Bunun en büyük nedeni ise İspanya'nın gastronomiye ağırlık vermesi. Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında 3 tane İspanyol restoranı var.

Yiyecek - içecek sektörüne ülkeler açısından baktığımızda, ABD'nin 600 milyar dolar gelir ve 8 milyon 400 bin istihdamla ilk sırada yer aldığını görüyoruz. ABD'de 655 bin tane restoran bulunuyor. Sektörün İngiltere'deki büyüklüğü 127, Fransa'da 126 ve İspanya'da 118 milyar dolar. Yiyecek - içecek sektörünün Türkiye'deki büyüklüğü ise 22 mlyar dolar. Türkiye'de bu sektörde 600 bin kişi istihdam edilirken, toplam işletme sayısı ise 115 bin.





Bu Haber 27.11.2014 - 20:04:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.