İspanya turizmde Avrupa bağımlılığından kurtulmak istiyor

İspanya turizmde Avrupa bağımlılığından kurtulmak istiyor
Sadece 2012-2017 yılları arasında turist sayısını 25 milyon arttıran İspanya, bu göz kamaştırıcı büyümeye rağmen Avrupa'ya bağımlılıktan kurtularak turizm ürünlerini ve turizm pazarlarını çeşitlendirmek istiyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2016 yılında 82 milyon olan ziyaretçi sayısını 2017 yılında yüzde 8.6 oranında arttıran İspanya, yaptığı turizmden yine de mutlu değil. İspanya Turizm Bakanlığı Dışişleri Sekreteri Matilde Pastora Asían, turizmde Avrupa'ya bağımlılıktan kurtulmak gerektiğini açıkladı.



EN BÜYÜK SORUN KAYIT DIŞI TURİZM

İspanya'nın uygun fiyatları ile değil, kalite alanında rekabetçi bir ülke olduğunu vurgulayan Asían, İspanya turizminin önündeki en büyük engelin illegal konaklama olduğunu ifade etti. Online mecralar aracılığıyla oluşan kayıt dışı turizmin İspanya'nın imajına zarar verdiğini ve bazı destinasyonlarda yıkıcı bir hale geldiğini belirten Matilde Pastora Asían, ülkedeki otonom yönetimler nedeniyle bu alanda tüm ülkeyi kapsayacak bir yasal düzenleme yapılamadığına işaret etti.

DİĞER SORUN AVRUPA BAĞIMLILIĞI

İspanya turizminin diğer probleminin ülkeye gelen turistin eşit dağılmaması ve yoğun Avrupa bağımlılığı olduğunu vurgulayan Asían, ''İspanya, Avrupa genelinde 71 milyon turist alırken, Amerika'dan 6 ve dünyanın diğer ülkelerinden sadece 5 milyon turist alabildi. ülkeye gelen turistlerin yüzde 90'ı ise 6 otonom bölgede yığılmış durumda. Bu, söz konusu bölgelerin alt yapısı üzerinde güçlü bir baskı oluşturuyor.'' şeklinde konuştu.

İSPANYA TURİZMDE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR

Matilde Pastora Asían, İspanya turizminin iyi bir yönetime ve daha kozmopolit bir yapıya kavuşması gerektiği görüşünde. Bunun için İspanya turizminin deniz, kum, güneşin ötesine geçmesi ve daha fazla harcama yapan turisti çekmesi gerektiğini savunan Asían, ''İspanya'nın doğu Akdeniz destinasyonlarına dönük talebin artmasından korkmasına gerek yok. Çünkü İspanya turizmde yeni bir aşamaya geçiyor. İspanya artık, harcama potansiyeli yüksek turistin peşinde.'' değerlendirmesinde bulundu.

RUSLAR DAHA FAZLA HARCIYOR

2017 yılında İspanya'nın Rusya'da 1 milyon 140 bin ziyaretçi aldığını hatırlatan Matilde Pastora Asían, Rusların İspanya'da en çok harcama yapan turist gruplarından biri olduğunu sözlerine ekledi.




Bu Haber 16.03.2018 - 12:10:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.