İsmailov'a verilen kredi, Mardan ile ilgili başka bir skandalı ortaya çıkardı

İsmailov'a verilen kredi, Mardan ile ilgili başka bir skandalı ortaya çıkardı
Mardan Palace'ın yatırımcısı Azeri asıllı iş adamı Telman İsmailov'a verilen 62,5 milyon dolar tutarındaki kredinin geri ödenmesinde sorun yaşanması üzerine harekete geçen Halkbank yönetimi, teminat olarak gösterilen arazinin Hazine'ye ait olduğunu tespit etti.


Taraf Gazetesi'nin haberine göre, bundan yaklaşık 5 yıl önce Mardan Palace için İsmailov'a verilen kredinin geri ödenmesinde sorun yaşanması üzerine harekete geçen Halkbank yönetimi, oteli mercek altına aldı. Yapılan inceleme sonucunda, Mardan Palace'ın bir kısmının Hazine arazisi üzerinde yer aldığı ve bu nedenle de ipotek değerinin olmadığı anlaşıldı. Durum, bir raporla banka yönetimine de sunuldu.
 
Halk Bankası uzmanlarının, Mardan Otel için verilen kredi ile ilgili olarak 24 Nisan 2013 tarihli raporunda, otelin inşaatı ile ilgili şu tespitlere yer verildi: 
 
"Otel inşaatının bir kısmı (913.48 m2) hazine arazisi tecavüz edilerek yapılmıştır. Doğal olarak inşaatın bu kısmına banka ipoteği konulamaz. Otel arazisinin bazı parsellerinin tapu belgeleri ve imar çapları çıkarılmamıştır. Otel inşaatının yaklaşık 3 dönüm civarındaki bölümün mülkiyeti Antalya Aksu Belediyesi'ne aittir. Otelin yapı ruhsatına ait tadilat ruhsatı projesinin kayıp olduğu, projenin kayıp olmasının otelin belgeler dayanak incelenip değer biçilmesi bakımından büyük sıkıntı yarattığı buna karşılık otel sahiplerinin Aksu Belediyesi'ne yeni bir bina yapıp hibe ettikleri ve belediyenin bu binada hizmet vermeye devam ettiği, ilişkilerin bu düzeyde olduğu halde tadilat ruhsatı projesinin kayıp olması hayret vericidir. Kredi değerlendirmesinde ilave edilen binaların hangileri olduğu, ne kadarının yasal ne kadarının da kaçak olduğu anlaşılamamıştır."


Bu Haber 21.04.2014 - 10:12:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • RAMER PARTNERS Ramazan EROGLU 22.04.2014 - 11:23

    VURUN ABALIYA MİSALİ ...SAYIN İSMAİLOVA BU YATIRIMDAN DOLAYI ZEHİRLİ OK ATMAYAN KALMADI..SAYIN HALKBANK YETKİSİZLERİ...NİYE KREDİ VERİRKEN TAM DEGERLENDİRME YAPMAYIPTA ŞİMDİ ÖN PLANA ÇIKARIYORDUNUZ..SONUÇTA MİLYAR DOLARLIK YATIRIMDA BİR KISIM ARSANIN KAMU OLMASI O BÖLGELER İÇİN DOGALDIR. LÜTFEN KREDİNİZ KADAR KONUŞUP, YORUM YAPINIZ..TAMİNATINIZ MI EKSİK.. BUYRUN HUKUKİ YOLLARA.. SAYIN İSMAİLOV SİZDE SUÇLUSUNUZ.. NİYE ÜLKEMİZE ÇOK ÖZEL PROJE KAZANDIRDINIZ...HAYALİ MARDAN DA OLABİLİRDİ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.