İran ve Rusya vizede yeni döneme geçiyor, işte detaylar

İran ve Rusya vizede yeni döneme geçiyor, işte detaylar
Rusya ve İran, iki ülke arasındali tur gruplarına dönük vizelerin basitleştirilmesini öngören bir anlaşma imzaladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya ve İran vizede yeni döneme geçiyor. İki ülke arasında imzlanan anlaşmayla vize prosedürlerinin basitleştirilmesi ve turist akışının artırılması hedefleniyor.

TUR GRUPLARINA ÖZEL 15 GÜNLÜK VİZESİZ SEYAHAT

Rusya ve İran arasındaki komisyonun beşinci toplantısında imzalanan karar, iki ülke arasındaki tur gruplarının vize süreçlerini basitleştiriyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Yevgeny Ivanov, ''Anlaşma, Rusya'dan İran'a ya da İran'dan Rusya'ya giden 5-50 arasındaki tur gruplarının karşılıklı olarak 15 gün vizesiz kalabilmesine olanak sağlıyor.'' dedi.

LOMİDZE: İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TURİST AKIŞI HZLANIR

Rusya Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze ise, imzalanan vize anlaşmasının iki ülke arasındaki turist akışını artıracağına dikkat çekti. Lomidze, Çin ile Rusya arasında imzalanan benzer anlaşma sonunda, iki ülke ülke arasındaki yolcu sayısının arttığına dikkat çekerek şunları ifade etti:

''En az 5 kişiden oluşan tur grupları vize almadan İran'dan Rusya'ya ya da Rusya'dan İran'a gidebilecek ve 15 gün kalabileekler. Çin ile yaptığımız ve az sayıdaki acenteyi kapsayan anlaşma neticesinde bile iki ülke arasındaki turist akışı ciddi şekilde artmıştı. İran'dan Rusya'ya gelen turist sayısı son iki yılda hızlı bir şekilde artıyor. Yeni vize rejimi ile birlikte bu artış daha da hızlanacak. Moskova, St Petersburg ve Soçi'den direkt uçuşların başlaması ile birlikte, İran'dan Rusya'ya gelen turist sayısı yüzde 50-70 oranında artış gösterdi.''

İki ülke arasındaki vize anlaşmasının 2017 yılı ile birlikte başlayacağı açıklandı.



Bu Haber 28.11.2016 - 09:43:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.