Instagram’ın Türk fenomeninden turizm sektörüne altın tavsiyeler

Instagram’ın Türk fenomeninden turizm sektörüne altın tavsiyeler
Instagram’da tam bir milyon 100 bin takipçisi olan Mehmet Kırali nam ı diğer civilking, Turizm Güncel’e konuştu. Türkiye’nin Instagram’daki tanıtımını üstlenen civilking, turizm sektörüne yönelik önemli mesajlar verdi.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Instagram’da 700 bin takipçisi olan ve eşi Çiler Geçici ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı resmi Türkiye hesabını yöneten Mehmet Kırali,  sanal dünyada @civilking olarak tanınıyor.

Kırali, 20 yıl endüstriyel mutfak tasarımı yaptıktan sonra işi gücü bırakıp sosyal medyayı işi olarak benimsemiş.

Instagram açıldığından bu yana günde 18 saat çalışarak hesabını 1 milyonlu rakamlara getiren civilking, uzun süre saatini kurup ülkelerin en çok okunduğu zaman dilimlerine göre resimler yüklemiş.



Bir yıldır  Türkiye’nin tanıtım hesabını üstlenen Kırali, şunları anlatıyor:

“Geçen yıl ağustos ayında Türkiye’nin hesabını  aldığımızda bin kişiydi takipçi sayısı… Şu anda 100 bin kişiye ulaştırdık.

Proje yapıyoruz. Milyonlarca takipçisi olan Instagramcıları ülkemize davet ediyoruz ve Türkiye’yi tanıtıyoruz. Instagramda şu anda dünyada bir numara Avustralya, iki numara Dubai. Avusturalya’nın bir milyon 100 bin takipçisi var. Bizim hedefimiz bu yıl ilk üç ülke arasına girmek.”

TURİZM SEKTÖRÜ SOSYAL MEDYAYI KAVRAYAMADI

Turizmcilerin Instagramı yeterince kullanamadıklarını düşünen Kırali, konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Türkiye’de turizm sektörü sosyal medyayı henüz algılayamadı. Facebook sosyal medya değil. Sosyal medya twitter ve Instagram…

Facebook çok local. Turizmciler mutlaka yüksek takipçisi olan kullanıcılarla işbirliği yapmalılar. Bu kişiler, oteli yazacaklar ve tanıtacaklar. Oteli etiketleyecekler.

Instagram’a içerik koymak önemli. Acente ve turizm firmalarının sosyal medyada var olabilmeleri için once bir topluluk oluşturmaları gerekiyor.”



İYİ İÇERİK ÜRETEN AYAKTA KALIR

Mehmet Kırali’ye ‘Instagramda nasıl iyi fotoğraf çekilir’ diye soruyoruz. Şu cevabı veriyor:

“Instagram’da herkesin bir kurgusu ve konsepti vardır. O sizin ne istediğinizle ilgili bir şey… Sizin neye yeteneğiniz var, onu bilmeniz gerekiyor. Bugün fenomen diye ortada dolaşan bir sürü insan var. 5 yıl sonra kimseyi bulamazsınız. Sonuç itibariyle içerik üretebilen insanlar 3-5 yıl sonra ayakta kalır. Bütün olarak içerik üretebilmesi lazım. Şu anda fotoğrafın altına ne yazdığın önemli. Ben şimdi yazmaya başlıyorum, çünkü seyahat yazmaya çalışacağım.”


Bu Haber 14.06.2015 - 17:38:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ECM 18.06.2015 - 01:14

    farklı saatlerde içerik yüklemek için neden saatini kurmuşki? fenomen ve sosyal medya tavsiyeleri verecek bir uzman olarak, yıllardır bir düzine kolaylık sağlayan sosyal medya toollarının olduğundan haberdar olmaması çok garip geldi. Not: Çok sayıda takipcinizin olması artık hiç birşey ifade etmiyor. Türkiyede yeni olsa da uzun süredir diğer ülkelerde istediğiniz ülke ve şehirde trentopic olabiliyor takipci kazanabiliyorsunuz.Bilginize

  • Murat Gencer 15.06.2015 - 11:35

    Mehmet Beyi uzun süredir takip ediyorum. Söylediklerinin bir çoğunu destekliyorum. Özellikle içerik ile ilgili olan kısmı bizim de ajans olarak var olduğumuz günden beri bahsettiğimiz konu. Bu konu da benim de sosyal TurizmGüncelde bir haberim yayınlandı. Instagramın turizmdeki geleceği de çok parlak. Ancak Facebook gerek sözel gerek ise görsel içerik açısından daha zengin ve pazarlamaya daha yatkın. Ayrıca raporlama açısından Facebook dünyada öncü sosyal medya sitesi. Biz turizmci olarak pazarlama, misafir ilişkileri desteği ve misafir bilgisi toplama amaçlı sosyal medya kullanımı yapıyoruz. Instagram bunların pazarlama hariç hiç birisini gerçekleştiremiyor. Bir konu daha var ki herkes FB kullanabilir ama Instagram kullanmak çok daha yetenekli kişilerce tercih edilir. Dolayısıyla hedef kitlemizin çok azı Instagram kullanır. Twittere gelince turizmci açısından Twitter bilinenen çok farklı amaçla kullanılır. Twitter tam bir B2B kanalıdır. B2C olarak daha az kullanılmalıdır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.