İngiltere’de 2017 sezonuna erken seçim darbesi

İngiltere’de 2017 sezonuna erken seçim darbesi
İngiltere Başbakanı Theresa May’in sürpriz bir kararla erken çağrısı yapmasının İngiliz tatilcileri de etkileyeceği belirtiliyor...



TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Theresa May, dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası sürpriz bir açıklama yaparak 8 Haziran'da erken seçime gidilmesi çağrısı yaptı. Seçim kararı için Parlamento'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nın üçte ikisinin onayı gerekiyor.

'İSTİKRAR İÇİN TEK YOL'

Theresa May, Başbakanlık Konutu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecinin (Brexit) başladığı bir dönemde Parlamento'nun bütünlük içinde hareket ettiğini görmek istediğini, ancak Brexit süreci konusunda ciddi görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyledi.

May, "Önümüzdeki yıllarda istikrarın sağlanmasının tek yolu bu seçimleri yapmak" dedi.

SEÇİM TATİLCİLERİ İKİYE BÖLECEK

Tatil fiyat karşılaştırma sitesi TravelSupermarket.com tarafından yapılan açıklamada, bu durumun İngiliz tatilcileri de etkileyeceği belirtildi.

Açıklamaya göre, 8 Haziran’da yapılması planlanan seçimler tatilcileri ikiye bölecek. Buna göre, henüz rezervasyon yapmamış olan tatilciler ya seçimlerin sonuçlanmasını ve ortalığın yatışmasını bekleyecek ya da ‘seçim çılgınlığından’ uzaklaşmak için rezervasyon yapma konusunda daha istekli olacak.

Tatilcilere rezervasyon konusunda tavsiyeler veren bir Travel Supermarket sözcüsü, destinasyon veya tarih konusunda esnek olan tatilcilerin bekleyebileceğini, ancak aklında net bir tarih veya destinasyon olan tatilcilerin erken davranmasının faydalı olacağını kaydetti.

POUNDUN HAREKETLİLİĞİ HARCAMALARI ETKİLEYECEK

Poundun hareketliliğini de değerlendiren şirket sözcüsü, bu durumun tatil fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek şunları söyledi:

‘’Yakın zamanda tatile çıkmayı planlıyorsanız ve nakit paranızı henüz hazır etmediyseniz, en yakın zamanda gideceğiniz ülkenin para birimine çevirmeniz faydalı olacaktır. Bunu yaparken araştırmanızı iyi yapıp en yüksek kur oranını yakalamaya çalışın ve asla son dakikaya bırakmayın. 

Tatilinize daha vakit varsa, seçim önerisinden sonra hareketlenen piyasaların biraz yatışmasını bekleyin ve tatilinizin yaklaştığı haftalarda oranları dikkatlice takip edin ve yine işinizi kesinlikle son dakikaya bırakmayın.

Ne zaman rezervasyon yapmayı planladığınızdan bağımsız olarak, tercih ettiğiniz desitnasyondaki döviz kurunun yanı sıra yerel yaşam masraflarını da göz önünde bulundurun. Tesislerdeki masrafları kontrol etmeye yardımcı olmak için her şey dahil bir anlaşmayı seçmek bütçenize sadık kalmanıza yardımcı olacaktır. "

‘TATİLE ÇIKAN OY HAKKINI KAYBETMİYOR’

Tatilinizi satın aldıysanız ve seçim günü ülke dışında olacaksınız oy verme hakkınızı kaybetmediğinizi unutmayın. Bu konuda hükümetin resmi internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.’’

‘BÜYÜK BİR FELAKET OLUR’

Seçim çağrısını değerlendiren Teletext Holidays Harici Seyahat ve Dijital Direktörü Steve Endacott ise Brexit konusunun tekrar ülke gündemine girmesinin seyahat sektörü açısından olumsuz bir gelişme olduğunu ifade etti. ‘’Brexit oylaması sürecinde yaşananlardan sonra, büyük bir politik olayın yaşanmadığı bir yıl geçireceğimiz için çok mutluyduk’’ diyen Endacott, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Şimdi ise önümüzde yine büyük bir politik gündem var. En büyük korkum ise Brexit meselesinin bir kez daha gündeme gelmesiyle o dönemde yaşanan belirsizliklerin tekrar yaşanması. Bu durum kur üzerinde olumsuz bir etki yaparak insanların tatil istekliliğini kötü etkileme potansiyeli taşıyor. Eğer bu yaşanırsa büyük bir felaket olur. Seçimin 8 Haziran tarihine denk gelmesinden çok sonrasında oluşabilecek belirsiz tablodan endişe ediyorum.’’

‘YILA GÜÇLÜ BAŞLADIK, ETKİSİ KÜÇÜK OLUR’

Sektörel araştırma şirketi ForwardKeys’in temsilcisi David Tarsh ise, seyahat sektörünün bu yıla oldukça güçlü bir başlangıç yaptığını ve bu sayede olumsuz etkilerden korunabileceklerini kaydetti.

‘’Seçimler genellikle seyahat sektörü için kötüdür’’ diyen Tarsh, ‘’Bu seçimlerin de küçük olumsuz etkileri olabilir ancak bu durumu pazara zarar verecek boyutlara geleceğini düşünmüyorum.’’



Bu Haber 19.04.2017 - 14:12:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.