İngilizlerin tatil harcamaları artıyor

İngilizlerin tatil harcamaları artıyor
İngiltere'de tatile çıkanların yaptığı harcamaların haziran ayına dek yükseldiği ve bu eğilimin yaz boyunca da devam etmesinin beklendiği belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Deloitte'in hazırladığı ''Tatil Turisti Harcaması II. Çeyrek raporuna göre, İngilizlerin tatil harcamalarında artış yaşandı.



Nisan-haziran arasındaki 3 aylık dönemi kapsayan ve 3 bin 166 İngiliz tatilci ile yapılan araştırma, tatilde yapılan 11 kategorideki harcamaların değişimini ele alıyor.

Araştırma sonucuna göre, İngiliz tatilcilerin 11 kategorinin 10'unda yaptığı harcamalarda yüzde 5'lik artış kaydedildi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla İngilizlerin eğlence mekanlarında yaptığı harcama yüzde 4 oranında artarken, kafe ve büfelerdeki harcamaları yüzde 3 oranında yükseldi.

Araştırmaya göre İngilizlerin kısa süreli tatillerinde yüzde 2 gerileme yaşanırken, kültür ve eğlence harcamalarında yüzde 5'lik artış olduğu tespit edildi. 

Deloitte yetkilileri, İngiliz halkının tatil harcamalarındaki artış eğiliminin yaz boyunca süreceğini öngörüyor. Yetkililer, İngiliz halkının tatilde yaptığı harcamalardaki artışın, ülke ekonomisi açısından sağlıklı bir gösterge olduğu yorumunu yapıyor.


Bu Haber 25.07.2018 - 10:55:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.