İngiliz turistin Brexit korkusu sanılanın ötesinde

İngiliz turistin Brexit korkusu sanılanın ötesinde
İngiltere'de yapılan bir araştırma, Brexit'in İngiliz tatilciler arasında hangi korku ve endişeleri ortaya çıkardığına ilişkin ilginç veriler sunuyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, İngilizler poundun euro karşısında değer kaybetmesinden endişe ediyor. 1000 kişilik araştırmaya katıanların yüzde 54'ü, poundun değer kaybetmesinden endişe ettiğini belirtiyor.

TATİL FİYATLARININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİYORLAR

Benzer şekilde, araştırmaya katılanların yüzde 52'lik kısmı tatil masraflarından artmasından endişe ettiğini söylerken, yüzde 45'lik bir kesim ise uçak bileti fiyatlarının ertmasından korkuyor.



BAŞKA KORKULAR DA VAR

Oysa World Travel Market'ta açıklanan 2017 Endüstri Raporu'na göre, Brexit'in İngiliz tatilci üzerindeki etkisi sanılanın da ötesinde. Bulgulara göre, Avrupa Birliği'nden ayrlmak İngiliz vatandaşlarının yurt dışı seyahatlerinde derin etkiler yaratacak. Örneğin katılımcıların yüzde 38'i, Brexit sonrası Avrupa genelinde ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanamamaktan endişe ediyor.

Katılımcıların yüzde 33'ü ise, Avrupa ülkelerine girişte pasaport kuyruklarının uzayacağı görüşünde.

Yüzde 25'lik bir kesim, Brexit sonrası mobil aygıtlarını Avrupa ülkelerinde kullandıklarında ücretlendirmenin nasıl olacağını merak ediyor.

TÜKETİCİ HAKLARINDAN YARARLANAMAMA KORKUSU

Oranı az olsa da(yüzde 16), İngilizlerin endişe ettiği bir durum daha var. O da, Brexit sonrası Avrupa genelindeki tüketici haklarından yararlanamama korkusu. Bunların başında ise uçak gecikmeleri durumunda hava yolu şirketinden talep edilen tazminatlar geliyor.

Katılımcıların sadece yüzde 15'lik ksımı Brexit'in tatillerini etkilemeyeceği görüşünde.



Bu Haber 09.11.2017 - 13:49:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.