İngiliz tatilcinin en ucuz destinasyonu Türkiye'den

İngiliz tatilcinin en ucuz destinasyonu Türkiye'den
Diğer para birimleri karşısında değer kazanan pound sayesinde İngiliz tatilci ucuza tatil yapıyor. Yapılan araştırmaya göre en ucuz tatil destinasyonu ise Marmaris.


TurizmGüncel

Post Office tarafından hazırlanan 'Aile Tatili Raporu'na göre, İngiliz tatilcinin tatil maliyetleri bu yıl yüzde 16 oranında düştü. Nedeni ise poundun diğer para birimleri karşısında değer kazanması.

Araştırmaya göre, İngiliz tatilciler için şu anda en iyi fiyatı sunan iki ülke Bulgaristan ve Türkiye. İngilizler için Türkiye tatilinin ucuzlamasında, poundun TL karşısında yüzde 20 oranında değer kazanması etkili oldu.

Ele alınan 14 destinasyon arasında en ucuzunun ise Marmaris olduğu açıklandı. Deniz tatillerinde en çok kullanılan 7 ürünün toplam fiyatı Marmaris'te 66.15 pound olarak hesaplandı.

Post Office, fiyatları oluştururken şu ürünlerin destinasyonlardaki ortalama fiyatını esas alıyor: Bir fincan kahve, bir bira, bir kola, 1,5 lt maden suyu, bir adet 15 faktör güneş kremi, bir adet böcek ilacı, bir paket Marlboro sigarası, üç çeşit yemek ile bir şaraptan oluşan iki kişilik akşam yemeği.



Bu Haber 20.07.2015 - 15:20:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.