İngiliz seyahat şirketlerine tuhaf Türkiye uyarısı: Her an yalpalayabilir!

İngiliz seyahat şirketlerine tuhaf Türkiye uyarısı: Her an yalpalayabilir!
İngiltere'de 200 seyahat şirketine danışmanlık yapan Seyahat Ticaret Danışmanlığı'nın (Travel Trade Consultancy) Genel Müdürü Martin Alcock, Türkiye konusunda 'uyarı'da bulundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Travel Trade Consultancy'nin genel müdürü Martin Alcock, İngiltere'de yüzde 78 rezervasyon artışı yakalayan Türkiye ile ilgili olarak seyahat şirketlerini uyardı.



''TÜRKİYE'YE YAYILIRKEN TEMKİNLİ OLUN''

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından Londra'da düzenlenen Seyahat Problemleri başlıklı konferansta konuşan Alcock, seyahat şirketlerine ''Türkiye'ye yayılırken temkinli olun'' mesajını ileterek, Türkiye'nin her an bir yalpalamaya maruz kalabileceğini ileri sürdü.

''REZERVASYONLAR UÇURUMDAN DÖNDÜ''

İngiliz dışişlerinin seçim öncesi güncellediği seyahat tavsiyeleri sonrasında Türkiye rezervasyonlarının uçurumdan döndüğünü kaydeden Martin Alcock, ''Bu da bize Türkiye'ye karşı her zaman temkinli olmamız gerektiğini gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE HER ZAMAN YALPALAMALARA MARUZ KALABİLİR''

2016 yılında düşük talep nedeniyle İngiliz tur operatörlerinin Türkiye'ye operasyonu durdurduğunu ya da kapasitesini kıstığına işaret eden Alcock, ''Ancak Türkiye 2018 sezonunda pazara geri döndü. Şu anda dört büyük tur operatörünün orta-mesafe tatil satışlarında yüzde 16'lık bir artış ve bunun artışın kazananı Türkiye. Ancak Türkiye, her zaman bazı yalpalamalara maruz kalacak.'' yorumunda bulundu.

Alcock konferansta ayrıca, İngiliz seyahat şirketlerinin Türkiye'deki partnerleri ile kontrat yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında ip ucu verdi.


Bu Haber 28.06.2018 - 12:15:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.