İngiliz seyahat grubu 13 bin ileri tarihli rezervasyonla iflasını açıkladı

İngiliz seyahat grubu 13 bin ileri tarihli rezervasyonla iflasını açıkladı
Geçtiğimiz haftalarda pek çok markasını bünyesinden çıkaran İngiliz All Leisure Group, iflasını açıkladı.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler

İflasın, All Leisure Group’un kruvaziyer markaları Voyages of Discovery ile Swan Hellenic’i etkileyeceği belirtiliyor. Her iki şirket de, yeni yıl kruvaziyer turlarını son dakikada iptal etmiş, iptale gerekçe olarak ‘operasyonel nedenler’i göstermişti. 

Şirket bünyesinde bulunan tur operatörlerinin satışlarının sürekli zarar eden kruvaziyer satışlarını kompanse edemediği ve bu durumun finansal bir çöküntüye sebep olduğu ifade ediliyor. 

13 BİN İLERİ TARİHLİ REZERVASYON VAR

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği’nin (ABTA) açıklamasına göre, şirketin şu anda yurt dışında olan 400, ileri tarihli rezervasyonu bulunan 13 bin müşterisi bulunuyor. 

Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) tarafından yapılan açıklamada, şirketin şu anda yurt dışında bulunan 400 yolcusunun dönüş masraflarının CAA tarafından karşılanacağı belirtildi. 
 
Açıklamada, ileriye dönük uçuş ve kruvaziyer rezervasyonu bulunun yolcuların da CAA ile iletişime geçerek tam para iadesi talep edebilecekleri ifade edildi. 

İNGİLTERE KALKIŞLI TURLAR ABTA GÜVENCESİNDE
 
Rezervasyonların yaklaşık üçte birinin İngiltere kalkışlı kruvaziyer turları olduğu, bu turların ise İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) güvencesinde olduğu belirtiliyor. 
 
ABTA tarafından yapılan açıklamada, rezervasyonu bulunanların ABTA ve ATOL internet sitelerini ziyaret ederek nasıl para iadesi alabileceklerine dönük önergeleri izlemeleri tavsiye edildi. 

Bir seyahat acentesi aracılığıyla rezervasyon yapan yolcuların ise acenteleri ile iletişime geçmesi uyarısında bulunuldu. 

TUR OPERATÖRLERİ SATILDI

All Leiuse Group bünyesinde bulunan bir diğer kruvaziyer şirketi Hebridean Island Cruises, aralık sonunda bir konsorsiyuma; grup bünyesinde bulunan tur operatörleri Just You ve Travelsphere ise bu hafta başında G Adventures’a satılmıştı. 

G Adventures’ın bu iki tur operatörünü satın alarak ileriye dönük 13 bin 500 rezervasyonu ve 200 çalışanın işini kurtardığı belirtiliyor. 

Grubun bir diğer tur operatörü markası Discover Egypt ise 2016 Ağustos ayında Platinium Holidays’e satılmıştı. 

'YÖNETİCİLER ELLERİNDEN GELENİ YAPTI AMA...'

Uzmanlar, yöneticilerinin All Leisure Group’u kurtarmak için ellerinden geleni yaptığını, ancak bu çabaların da şirketi kurtarmaya yetmediğini ifade ediyor. 
 
Konu hakkıdan bir açıklama yapan ATOL Başkanı Andy Cohen, bu durumun pek çok seyahatçiyi tedirgin edebileceğini, ancak ATOL’un tam da bu gibi durumlar için var olduğunu söyledi. 
 
 
 


Bu Haber 05.01.2017 - 13:59:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.