İngiliz hava yolu kendini garantiye aldı: AB’ye uçabilmek için yeni şirket kuruyor

İngiliz hava yolu kendini garantiye aldı: AB’ye uçabilmek için yeni şirket kuruyor
EasyJet, Brexit sonrasında da Avrupa Birliği içerisinde uçuşlarına devam edebilmek için Avusturya’da yeni bir hava yolu şirketi kurmaya karar verdi.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Viyana merkezli EasyJet Europe, hava yolu şirketine İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra da Avrupa içerisinde uçma imkanı tanıyacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, akreditasyon sürecinin önemli oranda ilerlediği ve yakın gelecekte lisans almayı beklediği belirtildi.

‘ZORLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Easyjet’in açıklamasında, İngiliz hükümetini ve Avrupa Birliği’ni en azından İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında seyahate izin verecek bir anlaşma yapma konusunda zorlamaya devam edecekleri de belirtildi.

‘İNGİLTERE AVRUPA UÇUŞLARINDAN MAHRUM KALABİLİR’

Brexit pazarlıkları sırasında hava ulaşımı konusunda nasıl bir anlaşma sağlanacağının henüz netleşmemiş olması hava yolu şirketlerini endişelendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Ryanair, Brexit pazarlıklarından bir anlaşma çıkmaması durumunda, İngiltere’nin 2019 yılının mart ayından itibaren bir süreliğine Avrupa’ya dönük ve Avrupa kalkışlı uçuşlardan mahrum kalabileceği yönünde uyarı yapmıştı.

EN GEÇ 2018 ORTASINA KADAR...

Şirket açıklamasında, hava yolu şirketlerinin uçuş planlamalarını zamanında yapabilmek için Mart 2019’dan itibaren uçmaya izinli olup olmayacaklarını en geç 2018 yılının ortalarında öğrenmeleri gerektiği kaydedildi.




Bu Haber 17.07.2017 - 10:12:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.