İngiliz gazete Türkiye’yi tehlikeli turizm destinasyonları arasında gösterdi

İngiliz gazete Türkiye’yi tehlikeli turizm destinasyonları arasında gösterdi
İngiliz Sunday Express gazetesinde İngiltere’nin yüksek risk uyarısı yaptığı tatil destinasyonlarıyla ilgili bir yazı yayımlandı. Listede Türkiye de var.


TurizmGüncel

Tunus’ta yaşanan otel saldırısı ile Paris ve Kuveyt’teki saldırılar sonrası yeniden gündeme gelen terör riski, yabancı basında büyük yankı uyandırdı. Binlerce turist Tunus’u terk ederken, devlet yetkilileri ve basının açıklamaları, Akdeniz bölgesi destinasyonlarını tehlikeli bölge olarak gösteriyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gerçekleşen saldırı sonrası Tunus’un alarm seviyelerini yükseltti. Bakanlık, vatandaşlarına Tunus’un güney ve batı bölgelerine gitmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

İSPANYA, FRANSA, TÜRKİYE, CEZAYİR, LİBYA VE MISIR ‘KIRMIZI’


Her yıl 2.5 milyon İngiliz turist ağırlayan Türkiye ise, yanı başında savaşın devam ettiği Suriye’nin komşusu olarak, yüksek risk taşıyan destinasyonlardan biri olarak gösterildi.

Gazete, bu yılın başından itibaren sterlinin TL karşısında yüzde 16 değer kazanması sebebiyle bu sayının çok daha artmasının beklendiğini, ancak turistlerin 3’te 2’sinin IŞİD tehlikesi sebebiyle Türkiye’yi tercih etmediğini iddia etti.

'FRANSA CHARLIE HEBDO'DAN BERİ LİSTEDEYDİ'

Aynı gün, bir doğalgaz fabrikasında saldırı meydana gelen Fransa, Charlie Hebdo saldırısından sonra zaten riskli bölge ilan edilmişti.

İSPANYA KENDİ ALARM SEVİYESİNİ YÜKSELTTİ

Özellikle İbiza, Majorca, Barcelona ve Costa Del Sol bölgeleri ile yılda 12 milyon İngiliz tarafından ziyaret edilen İspanya’nın tehdit seviyesi ise bu ay başında artırılmıştı. Buna sebep olarak, İspanya Devleti’nin 11 Haziran’da Irak ve Suriye’deki terör örgütlerine katılmak için adam toplayan grupları yakalaması ve grupların Avrupa’ya saldırı hazırlığında olduğunu duyurması gösterilmişti.

Gazete, İspanya’nın Fransa’da yaşanan saldırı sonrası ülke içinde alarm seviyesini yükseltmesi ve Tunus’ta yaşanan saldırının, İspanyol grup RIU’nun oteli İmperial Marhaba’da gerçekleşmesi gibi sebeplerle, İspanya’nın da tehlikeli bir destinasyon olduğunu dile getirdi.

Ispanya İç İşleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, alarm seviyesini yükseltmelerine sebep olarak, İspanya’nın saldırıların gerçekleştiği bölgelere yakınlığnı gösterdi. Diaz, ‘’Bu kararı sahipleniyorum. Şu an uygarlık ve barbarlık arasında bir savaşın içerisindeyiz’’ dedi.

İspanya ve Fransa, yüksek alarm seviyesinde Afrika ülkeleri Cezayir, Tunus ve Mısır’a katılırken, iç savaşın sürdüğü Libya, bu bölgelenin ortasında yer alarak tüm şansını kaybetmiş görünüyor.

YUNANİSTAN, İTALYA VE FAS ‘İŞLEK’

Genel terör tehditi altında gösterilen ülkeler arasında ise senede 1 milyon İngiliz turist alan Yunanistan yanında İtalya ve Fas gösterildi. Bu ülkelerin, turistler tarafından işlek olarak kullanıldığı ifade edildi.

HIRVATİSTAN, BULGARİSTAN VE PORTEKİZ ŞİMDİLİK ‘TEMİZ’

Bir tehdit barındıran ancak saldırı gerçekleşmesi olası görülmeyen ülkeler arasında ise yılda 2 milyonu aşkın İngiliz turist ağırlayan Hırvatistan, Bulgaristan, Portekiz gösterildi.




Bu Haber 28.06.2015 - 12:31:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kessier 29.06.2015 - 09:00

    Bu tip haberlerin tam da bir sonraki Avrupa İngiltere kontratlarının ön görüşmelerinin olduğu dönemlere gelmesi çok manidar. Otelci arkadaşlar bu sıralarda hiç İngiliz operatör temsilcilerine biz sizin her istediğinizi veriyoruz , siz bu konuları yalanlamak için ne yapıyorsunuz, bizi bu spekülasyonlardan nasıl koruyorsunuz diye soruyor mu acaba ?? Bir kaç yürekli otel grubu da çıkıp hükümetinizle görüşüp bu spekülasyonlara son vermediğiniz sürece kontrata oturmayacağız der mi ? Yoksa milyonları cebine atıp sezonda ağlamaya devam mı eder ??

  • Ertuğrul Sarısu 28.06.2015 - 12:53

    13 yılda Turizmi yıktık elbirliği ile. Turizmde buraya kadarmış... 5 yıl en pahalı Bilboardlarda, Kanallarda, Fuarlarda, Social Medialarda Advert, Reklam yapsak eski zirveseviye bir daha olamayacak... Sessizlik iyi midir önce bu tartışılmalı?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.