İngiliz dışişlerinden turiste Türkiye uyarısı: Bunu yapmayın!

İngiliz dışişlerinden turiste Türkiye uyarısı: Bunu yapmayın!
İspanya ve Portekiz gibi popüler tatil destinasyonlarındaki sahte hastalık davaları nedeniyle İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından uyarılan İngiliz turiste bir uyarı da Türkiye ve Bulgaristan için yapıldı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Uyanık İngiliz turistlerin ''tatilde hastalandım, tazminat isterim'' davaları zıvanadan çıkınca İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO) da harekete geçti. Daha önce İspanya ve Portekiz tatilleri sonrası açılan sahte davaların riskleri konusunda vatandaşlarını uyaran İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bu sefer de benzer bir uyarıyı Türkiye ve Bulgaristan için yaptı.

''YASAL İŞLEMLE YÜZ YÜZE GELEBİLİRSİNİZ''

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tatilde sahte hastalık davalarının oluşturduğu finansal risklere karşı bir medya kampanyası başlatırken, İngiliz Dışişleri Bakanlığı da harekete geçerek İspanya ve Portekiz için yaptığı uyarıya Türkiye ve Bulgaristan'ı da dahil etti. Uyarıda, ''Türkiye'de sadece yaralanmanız veya gerçekten hastalanmanız durumunda yasal işlem başlatabilirsiniz. Eğer sahte bir iddia ile dava açarsanız, İngiltere'de veya Türkiye'de hakkınızda yasal işlem başlatılabilir.'' denildi.

ŞİMDİ DE BULGARİSTAN'A DADANDILAR

Hastalık iddialarının Bulgaristan'da da arttığına dikkat çekilen İngiliz Dışişleri Bakanlığı uyarısında, ''Bulgaristan tatilinde yaralandıysanız veya mide rahatsızlığı geçirdiyseniz dava açalım.'' şeklinde tatilciyi teşvik eden çalışmalar yapıldığına dair raporlar bulunduğu uyarısı yapıldı.


Bu Haber 22.06.2017 - 11:09:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.