İnegöl Turizm Tanıtım Platformu kuruldu: Artık turizm konuşulacak

İnegöl Turizm Tanıtım Platformu kuruldu: Artık turizm konuşulacak
Bursa’nın İnegöl ilçesi şimdiye kadar mobilyası ve köftesiyle tanınıyordu. İnegöl’ün özellikle doğa turizminde sahip olduğu saklı kalmış değerler ise belediye bünyesinde kurulan İNTURAŞ (İnegöl Turizm A.Ş) koordinasyonunda oluşturulan İnegöl Turizm Tanıtım Platformu dünya ve Türkiye’de vitrine çıkaracak.



İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerinin artık açığa çıkma zamanın geldiğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu güzellikleri Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nden (TUYED) bir heyete tanıttı. İnegöl’ün mobilya, kaplıca, köfte ve ayçekirdeğinde markalara sahip olduğunu belirten Aktaş, “Doğa turizminde de ciddi artılarımız var. Bunları Türkiye ve dünyaya daha iyi tanıtmak adına İnegöl Turizm Tanıtım Platformu'nu kurduk” dedi.

'ARTIK BİRİLERİ TURİZME KAFA YORUYOR'

TUYED üyelerinin turizmde bir hedefiniz var mı sorusunu yanıtlayan Aktaş şunları söyledi:

“Turizme biraz geç girdik bu yüzden şimdilik rakamsal bir hedef belirlemedik. Belediye olarak özel sektör mantığıyla iş yapıyoruz. İnegöl’de üniversite açarak gençleri de bölgemize çekeceğiz. Kurşunlu’da bir eko turizm alanı oluşturacağız. İlçemizde artık birileri turizme kafa yoruyor. Kent Müzesi, Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Ortaköy Kervansarayı, İshakpaşa Külliyesi, Cuma Camii, Tarihi Kapalı Çarşı ve termal merkezimiz Oylat ile Oylat Mağarasını öne çıkaracağız. Doğa turizminde saklı güzelliklerimizi de tanıtıp, yakın olduğumuz Ankara ve İstanbul’daki doğaseverleri ilçemize çekeceğiz.”

DOĞAYA SAYGI: DOSTUM

Tanıtım gezisi boyunca TUYED heyetiyle birlikte olan İNTURAŞ Koordinatörü Nezir Kuyumcu, doğaseverlere hizmet vermek üzere Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) oluşturdukları belirterek faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi:

''DOSTUM, 80 bin metrekarelik bir alana sahip. Burada, ATV, motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, deniz bisikleti, kampçılık, balıkçılık alanı, yamaç paraşütü hangar ve kafeteryamızla hizmet veriyoruz. Hem doğaseverler hem de çocuklar burada keyifle zaman geçirebiliyor.”



Yerel lezzetleri anneannelerinin yaptığı şekilde ortaya çıkarıp, İnegöl’e geleceklere ikram edeceklerini belirten Kuyumcu, İNTURAŞ bünyesinde faaliyet gösteren, kadın emeğini değerlendirmek adına Hilmiye Köyü’nde Oylat Çiftlik adıyla hizmet veren birim hakkında ise şunları söyledi:

“Burada İnegöl’e gelen doğaseverlere yöresel kahvaltı yapma imkanı sunuyoruz. Bakraçta yoğurdu eskiden yapıldığı gibi, gerçek ev mayasıyla hazırlayıp misafirlerimize ikram etmeyi planlıyoruz. Kimyon ile kekik arası bir tadı olan yöreye özgü Çıbrıka baharatını da tanıtacağız.”

Orhan Köfte’nin sahibi Orhan Çelik, TUYED heyetine İnegöl köftesi, Oylat AŞ Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız bölgedeki termal sularının yararları, Oylat ATV’nin sahibi Agah Oktay Özcan da doğanın içinde düzenlenen parkurlar hakkında bilgiler verdi. TUYED üyeleri ayrıca Hamamlı Köyü Muhtarı Recep Ötünmek’in davetlisi olarak Sabahattin Oruç’un nektarı bahçesinde dalından meyve koparıp yediler. Baldan Dondurma’nın sahibi Ercan Yıldız’ın ikramıyla da serinlediler.







Bu Haber 18.07.2017 - 09:36:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.