İlbak, lüks bir markayı Boğaz'a getirecek, 20 tane otel açacak

İlbak, lüks bir markayı Boğaz'a getirecek, 20 tane otel açacak
Ramada Plaza Tekstilkent Otel'in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Kafadar, İlbak Holding'in yeni yatırımları, satış ve pazarlama alanında yürüttükleri çalışmalar ile otelin bulunduğu lokasyonun avantaj ve dezavantajlarını TurizmGüncel'e değerlendirdi.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

21 yıldır turizm sektöründe çalışan ve Hilton başta olmak üzere, Barselo Eresin Topkapı, The Marmara Taksim, Kemer Golf & Country Club gibi pek çok tesiste satış ve pazarlama müdürü olarak görev yapan Yeşim Kafadar, şu anda da İstanbul’da bulunan Ramada Plaza Tekstilkent’in satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyor.

"BURAYI OTELLER İÇİN BİR DESTİNASYON HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Otelin açılmasından bu yana kapsamlı bir pazarlama çalışmasının yapılmadığına dikkat çeken Yeşim Kafadar, şu anda bir yandan  broşür ve pazarlama, bir yandan da pazarları oturtma  çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kafadar, “Esenler Tekstilkent, pazarlaması çok kolay olan bir lokasyon değil, daha çok yeni. Ancak, hem bu bölgede, hem de Taksim bölgesinde uzun süre çalışmış insanlardan oluşan bir ekibimiz var. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey burayı bir destinasyon haline getirmek. Bizim burada bulunmamız, bundan sonra açılacak oteller için de bir avantaj. Yeni yatırımlar geldiğinde, Amerika’dan Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya kadar tüm pazarlar burayı zaten biliyor olacak ” değerlendirmesini yaptı.



"DOLULUKTA YÜZDE 67'Yİ YAKALADIK"

Otelin geçen yılın mart ayında açıldığını ve kendisinin yaklaşık 6 aydır burada görev yaptığını belirten Yeşim Kafadar, “Ramada Plaza Tekstilkent, İlbak Holding’in ilk turizm yatırımı. İlbak, 47 şirketi olan bir holding. Ama otelcilikte yeni oldukları için, her otelde olduğu gibi, ilk sene biraz sıkıntılar yaşanmış. Şimdi bu otel Taksim veya Sultanahmet bölgesinde olsaydı her şey daha kolay olacaktı. Ama zaten zor bir bölgede olduğu için direkt eksiden başlamış olduk. Şu anda doluluk oranlarında yüzde 67’leri yakaladık. Ocak – şubat dönemini yüzde 59 – 60 gibi bir dolulukla bitirdik ki, o dönemde Taksim bölgesindeki oteller kan ağlıyordu. Bu bizim açımızdan bir başarı çünkü bizden önceki dönemde otelin ortalama doluluk oranı yüzde 39’muş. Yeni ekip, yeni strateji ve getirdiğimiz taze kanla birlikte doluluk oranlarını yükseltmeyi başardık” dedi.

"YÜKSEK SEZONDA ADAM ALIP DÜŞÜK SEZONDA ATALIM DEMİYORUZ"

Bir otelin açık olması için gereken asgari doluluk olan yüzde 40’ı zaten yakaladıklarını belirten Kafadar, bunun yanında otelin önemli bir corporate müşteri kitlesinin de oluştuğunu kaydetti. Kafadar, “Şu anda mevcut müşterilerimizin yüzde 60’ı şirket, yüzde 40’ı ise turistik amaçlı gelen misafirlerden oluşuyor. Bu gruplar doldur – boşalt grupları olduğu için fiyatları düşürebiliyor. Ancak TEM üzerinde 322 odalı bir otelde de bu bazı yaratmak zorundasınız. Çünkü yıl 365 günden oluşuyor ve siz bu süre boyunca oteldeki genel giderleri sağlamak zorundasınız. ‘Yüksek sezonda adam alıp düşük sezonda atalım’ gibi bir durumumuz olamaz. Bir yandan yılın 12 ayı açık olmak, bir yandan da elemanlarımızı yetiştirmek zorundayız” dedi.

"ONLINE SATIŞLARI YÜZDE 15'E ÇIKARACAĞIZ"

Taksim gibi bölgelerde grupların dağılabildiğini buna karşın bulunduğu bölge nedeniyle Ramada Plaza Tekstilkent’in kapalı gruplar için de ideal bir otel olduğunu kaydeden Yeşim Kafadar, bu nedenle otelde konaklayan kapalı grupları tesis içinde eğlendirme yoluna gittiklerini söyledi.  Kafadar ayrıca, otelin CNR ve TÜYAP’a olan yakınlığından dolayı fuar gruplarından 1700 geceleme sağladıklarını da söyledi.

Online satışın kendileri için önemli olduğunu belirten Kafadar, “Göreve geldiğimizde internet rezervasyonları (OTA’lar dahil) yüzde 3 civarındaydı. Biz şimdi bu oranı ilk sene için yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyoruz. İlaveten, otelin kendi web sitesini de yenileyerek hizmete açtık. TravelClick destekli olan yeni web sitemiz, daha yönlendirici ve daha fazla rezervasyon almamıza olanak sağlayan bir yapıda oldu." dedi.
 
Yenibosna’dan Tekstilkent bölgesine kadar toplam 16 otel projesinin hayata geçeceğini belirten Yeşim Kafadar, yapılacak üçüncü havalimanına da dikey olarak yakın bir mesafede bulunduklarını kaydetti.

İlbak Holding’in yeni projelerinin olduğunu belirten Kafadar, şu bilgileri paylaştı:

"BOĞAZ'A ÇOK LÜKS BİR MARKA GETİRİYORUZ"

“İlbak Holding’in kendine ait binaları ve arazileri var. Şu anda bir kongre merkezi ile Boğaz tarafında yeni bir otel projemiz var. Çok lüks bir otel olacak. Türkiye’de olmayan bir zinciri getiriyoruz. Anlaşmaları ise tamamlanmak üzere. Yapılacak yatırımla ilgili çeşitli arazi görüşmeleri yapılıyor. Araziler alınırsa daha büyük, alınmazsa daha küçük çapta olacak.”

"WYNDHAM GRUBU İLE 20 OTEL PROJEMİZ VAR"

“Hayata geçirilecek yeni yatırımlarda Ramada markası gözetilmeyecek. Biz Wyndham Grubu ile çalışıyoruz ve Türkiye’de 20 tane Super8 marka otel açma projemiz var. Bu otelleri gerek biz açacağız, gerekse franchise’ını vereceğiz. Yeni açılan otellerin ana ofisi ise burası olacak. Yani İlbak Holding 2015 – 16 ve 17 yıllarında daha yoğun bir şekilde turizmin içine girmiş olacak. 

Yeşim Kafadar, artan otel yatırımlarının fiyatlara etkisi konusunda ise şunları belirtti:

"İYİ EKİP KURAMAYAN OTELLER EL DEĞİŞTİRİR YA DA BATAR"

“Bu noktada başarılı olan kazanacak. Herkes başaramayacak kuşkusuz. Yer, konum, kiminle çalıştığınız önemli. Eğer profesyonellerle çalışıyorsanız dolduracaksınız oteli. Herkes işi bilmiyor maalesef. Kalifiye eleman bulmak artık çok zor. Yeni açılan oteller, satış müdürü yapabilmek için, bir – iki senelik elemanları satış müdürü, satış direktörü vs gibi unvanlarla alıyorlar. Ancak bu arkadaşlar gerekli klinik deneyimlerine ve yeterli tecrübeye sahip değiller. Bu yüzden de otellerine gereken verimi sağlayamıyorlar ve sirkülasyon çok yüksek. Bu nedenle de bütün oteller ayakta kalamayacak. Özellikle kredi kullanılarak hayata geçen ama doğru düzgün ekip kuramayan oteller el değiştirebilir, hatta batabilir de”    
 


Bu Haber 11.04.2014 - 16:46:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.