IATI yeni sezona satış kanalları lansmanı ile başladı

IATI yeni sezona satış kanalları lansmanı ile başladı
Akra Barut otelde 20 Nisan günü gerçekleştirilen toplantıda otellere IATI online seyahat platformundaki satış kanalları tanıtıldı.

IATI yeni sezona satış kanalları lansmanı ile başladı


IATI seyahat platformuna katılan oteller hem B2B hem B2C kanallarında birbirinden farklı ve efektif satış kanallarına kavuşarak satışlarını arttırma imkanına kavuşuyorlar.

41 ülkede 18 binden fazla acente tarafından kullanılan acente satış ağı ile oteller tüm dünyaya kapılarını açıyor.

Club Voyage ve Biblio Globus sistemleri ile online entegrasyonu sayesinde IATI otelleri Rusya ve Moldovadaki bu tur operatörlerinin kendi satış kanallarına da anında ulaşabiliyorlar. IATI Konaklama Departmanı Direktörü Bahadır Gerçek, bu ölçüde bir entegrasyonun dünyada bir ilk olduğunu belirtirken benzer  entegrasyonların sezon içinde daha da artacağını ifade etti.

IATI’nin bir diğer önemli satış kanalı ise otellere kendi web siteleri üzerinden dinamik tatil  paketi satış imkanı sağlayan HWEB.

HWEB ile oteller kendi web siteleri üzerinden IATI platformunda yer alan tüm tarifeli ve charter uçuşlara ulaşarak müşterilerine avantajlı tatil paketi satabiliyorlar.

Google Hotel Finder ve Tripadvisor arama motorlarıyla da entegre olan IATI sistemi, otellere bu kanallar üzerinden de satış getiriyor.

Tripadvisor’un resmi satış partneri olan IATI, Tripadvisor ürünlerini çok avantajlı fiyatlarla Türkiye’deki otellere sunuyor. IATI aynı zamanda bu ürünler hakkında kurulum ve kullanım desteği de sağlıyor.

Online entegrasyon sayesinde oteller fiyat ve kontenjan bilgilerini bu satış kanallarında anında güncelleyebiliyor ve satış stratejilerini ihtiyaçlarına göre yönlendirebiliyorlar.

Online satış kanallarının sektör için vazgeçilmez bir satış kanalı haline geldiğini belirten Gerçek, IATI’nin otellerin bu satış kanallarına ulaşabilmeleri için tüm ürünlerini geliştirdiğini ve ücretsiz olarak otellerin hizmetine sunduğunu belirtti.

2015 sezonunun diğer sezonlara göre daha zor geçeceğini ifade eden Gerçek, otellerin IATI’nin geliştirdiği teknoloji ve satış kanalları sayesinde alternatif çözümler bularak daha verimli bir sezon geçireceklerini sözlerine ekledi.


Bu Haber 21.04.2015 - 12:24:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.