HWEB kullanan otellere ödül

HWEB kullanan otellere ödül
Bu yıl lansmanı yapılan ve otellere web siteleri üzerinden dinamik tatil paketi satış imkanı sunan HWEB kullanıcılarını ödüllendiriyor.

 
HWEB'i aktif olarak kullanan otel yöneticileri hem yeni bir satış kanalı kazanıyor hem de performanslarına göre çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.
 
Yeni bir ürün olmasına rağmen "IBE (Internet Booking Engine) pazarında önemli bir yer edinen HWEB kullanan otel sayısının 500'ü aştığını ifade eden IATI Konaklama Bölümü Direktörü Bahadır Gerçek, kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.
 
Otellere kendi web siteleri üzerinden yeni ve rekabetçi bir satış kanalı oluşturan HWEB'in hem otel satışlarını hem de  "repeating" müşteri sayısını arttırdığını ifade eden Gerçek,  HWEB kullanıcılarına verdikleri ödüller ile motivasyonu daha da arttırmayı hedeflediklerini  belirtti.
 
Otellerin kendi websiteleri üzerinden gerçekleşen "online satışların"  giderek oranının arttığını ifade eden Gerçek, bu satış kanalındaki kontenjan ve fiyatların güncel tutulmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Organik trafiğin yanında Google Hotel Finder entegrasyonu ile otellere satış trafiği sağlayan HWEB'in Tripadvisor ve Trivago ile entegrasyon sürecinin başladığını söyleyen Gerçek, çok yakında HWEB kullanan otellerin bu kanallar üzerinden de satış alacağını sözlerine ekledi.
 
Satış sayısı, güncel kontenjan ve fiyat kriterlerine göre ödül kategorileri oluşturduklarını ifade Gerçek, başarılı kullanıcıların Hediye Çekleri, Tablet ve Telefon Cihazları gibi ödüller kazandıklarını belirtti. 
 
 
 
İşte HWEB'i aktif olarak kullanıp hediye kazanan Oteller:
 
Alva Donna Beach Resort Comfort 
Alva Donna Exclusive Hotel & Spa 
Ayaz Aqua Hotel 
Ayvalik Cinar Hotel 
Azka Hotel Bodrum 
Baia Lara Hotel 
Barut Arum 
Barut Lara 
Batont Garden Resort 
Belek Beach Resort Hotel 
Bodrum Holiday Resort & SPA 
Boyalik Beach Hotel & Spa 
Calista Luxury Resort Hotel 
Cihangir Hotel 
Club Hotel Sera 
Club Resort Atlantis 
Club Salima 
Diamond of Bodrum Hotel 
Grand Yazici Marmaris Palace 
Halic Park Dikili 
Hera Park Hotel 
Hotel Happy Elegant 
Hotel Manastir & Suites 
IC Hotels Green Palace 
Ikbal Thermal Hotel & Spa 
Julian Club Hotel 
Kervansaray Bodrum Resort & Hotel 
Koz Marigold Suites & Apartments 
Laphetos Beach Resort 
Maki Hotel 
Miracle Resort Hotel 
Nashira Resort Hotel & Spa 
Olivera Resort Hotel 
Palmet Resort & Spa Hotel 
Parkim Ayaz 
Port Nature Luxury Resort & Spa 
Queens Park Resort Tekirova 
Rixos Premium Tekirova 
Santa Marina Hotel 
Sianji Well-Being Resort Hotel 
Sirene Belek Hotel 
Sirius Hotel 
Susesi Luxury Resort Hotel 
The Detox Bay Wellbeing Retreat 
Tusan Beach Resort 
Ulusoy Kemer Holiday Club


Bu Haber 27.08.2014 - 14:05:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kemerli Otelci 02.09.2014 - 04:48

    Sevgili Acentacı çalıştığım Acentalardan şikayet etmiyorum uyguladıkları politikalardan şikayet ediyorum sadece.Bu söylediklerinizden Otelcilik bilginizin pek olmadığını anladım.Çok basit bir misal vereeceğim size Avrupanın en hızlı büyüyen şirketi olan PEGASUS havayolu Türkiye ye en fazla turist gönderen Ülkelerin hemen hemen hepsine uçuyor.Pegasus a abone olan herkese yapılan kampanya bilgileri gider.Ben Otelde konaklayan misafirlerin mail adreslerini ve ülkelerini sadece kaydetsem.Gelen kampanya mailleri doğrultusunda o Ülkenin misafirlerine bilgi maili atsam.Acentayla imzalanan kontrat fiyatının üzerine komisyon koymadan misafire Otel fiyatını göndersem misafirin aklında fiyat bilgisi ve soru işareti oluşacaktır.Acenta ile karşılaştırdığında fiyat farkı olur mu olmaz mı ? Gerekirse Eb indirimi döneminde EB de uygularım Sizce Acentanın yapacağı satışta mı Otel karlı , yoksa direk misafire yapacağı satışmı karlı ? Acenta ödemeyi çıkıştan 1 ay 14 yada 21 gün sonra yapacak , misafire yapılan satışta ise direk ödeme.Hangisi karlı ? HWEB in UçakOtel satışı mevcut ve yüzde 3 komisyonla bu işi yapıyor.Hangi Acenta Kontrat fiyatının üzerine yüzde 3 komisyonla satış yapar ? Online satışlar hariç.Adamların emeğine saygı lütfen.Acentacı olarak yapamıyorsanız yapana saygı duyacaksınız.İnşallah sizde yaparsınız da satışlarınıza satış eklersiniz.Otelcilere en büyük darbeyi büyük Acentalar vuruyor.Biz tüm büyük Acentalarla çalışıyoruz.Saygılarımla

  • Bodrum 02.09.2014 - 09:49

    Online satış kanallarının önemi gün geçtikçe artıyor , özellikle IATI HWEB ile otelciler satışlarını risk olmadan artırabiliyor .IATIye bu güzel projesi için teşekkür ederiz.

  • Serkan Dikmen 01.09.2014 - 10:26

    Proje oldukça aktif çalışıyor. Kullanıcılar sisteme hakim olduğunda satışlarda belirgin bir artış oluyor. Özellikle düşük sezonlar da doluluğu artırmaya yönelik bir çok unsur proje içinde mevcut. Bence her otelcinin faydalanması gereken bir sistem.

  • Acentacı 29.08.2014 - 09:49

    Sevgili Kemerli otelci arkadaş Acentalardan bukadar şikayetin varsa acentalar ile çalışma.. Zorla güzellik olmaz Ayrıca senin çalıştığın acenta kim onuda bilmiyorum ama bir genelleme yapmışsın ki, sanki tüm acentalar bunu yapıyor. Hoş yorumlarından hangi acenta (lar) ile çalıştığını tahmin etmek zor değil ama.. Çok istiyorsan sene acentalar gibi yurt dışından bir sürü chater sefer koyarsın, havayollarına milyonlarca Euro para ödersin ve riskini alırsın, alt acentalara bir sürü komisyon verirsin, otelinide doldurur yıl sonunda tonla para kazanırsın. Başkasına yedirmeye ne gerek var. Bu arada diğer otelci arakadaşların açık ve net bilgilenirmeleri için teşekkür ederim. Yazdığım soruyu iyi anlayıp açık ve net bilgiler vermişler. Onların bilgilenirmesi gayet açık ve net olmuş. Tşk.

  • Program 29.08.2014 - 08:35

    Acentacı Arkadas galıba kulandıgı ön büro,muhasebe ve operasyon programlarini satın almamısta kenısı tasarlamıs . Yahu bu bır hazır paket program. Adamlar dusunmus ,tasarlamıs, uretmis ve kulanıma sunmus . Sena sadece dugmeye basmak kalıyor tabi becerebilirsen.Ulkemizde bu tip tasarımları yenilikleri yapan tum girisimcilere saygılar.Ellerinize saglık

  • Çeşme oteli 28.08.2014 - 03:43

    Otel satışlarımızdaki 20 artışımızı destekleyen ve misafirlerimize transfer ,uçak hizmetleri sunan IATI FİRMASINA nezninizde teşekkürü bir borç biliriz başarılarının devamını dileriz...

  • BAIA LARA HOTEL Alpay YEGÜL 28.08.2014 - 02:14

    BAIA HOTELS olarak online satış faaliyetlerimizi yürüttügümüz çözüm ortagımız IATI nin sunmus oldugu tüm altenatifler ve hizmetler grubumuz bünyesinde çok faydalı sonuçlar almamızı saglamıştır.Tüm Online satış çalışmalarımızı IATI desteği ile yürütmekten gurur duymaktayız.Bizim gibi ürün kartelası geniş((Antalya ve Bodrum da Resort Hotel bazında çalışmaktayızBursa da şehir otelciligi yapmaktayız,Uludağ da ise Kış Turizmine yönelik Otelimiz faaliyetdedir.))işletmeler için satış kanallarımızın sürekli dinamik olması bakımından ve sagladıkları fayda nedeni ile IATI ailesini tebrik etmek isteriz.IATI profesyonle ekibi ile kenini hergün yenilemekte ve bizlerinde ufkunu ilerletmektedir.Teşekkürler IATI başarılarınızın devamını dileriz.

  • Kemerli Otelci 28.08.2014 - 01:53

    Zoruna mı gitti ACENTACI Önceden istediğiniz gibi hareket ediyordunuz.Elinizde tutun Rezervasyonları misafire satarken kazanın sonrada Oteli arayın Uçağımda boş koltuk var doldurmak için indirim verin boşluğunuz varsa diyin , indirimi alınca da elinizdeki Rezervasyonları geçin oooooh ne alaa heryerden kazan.Satışınız mı etkileniyor İATİ nin sistemlerini geliştirmesi sonucunda ? Evet evet öyle tahmin ediyorum.3 Komisyon sizi kurtarmaz ama İATİ yi kurtarıyo galiba ki 3 Kopmisyon alıyorlar :) Otelci olarak tüm misafirlerin mail adreslerini alıp indirimli uçakları kontrol edip size verilen fiyatların 3 komisyon eklenmiş haliyle misafirlere mail atarak elinizdeki kozları yavaş yavaş kaybedeceksiniz Acentacı emin olun.Ben dobra dobra 1 kalem bile almış değilim.Ama bu yazdıklarım gerçek.

  • Kervanaray Hotels Volkan Gökay 28.08.2014 - 10:55

    Piyasada bir sürü online sistem var. Burada trafiği getiren sistem değil ama trafiğin satışa dönmesine etkili olan sistem ve destek. IATI’ yi tercih etmemizin sebebi 1 Bize web sitemizdeki potansiyeli göstermeleri 2 Sürekli bu konularla alakalı danışmanlık vermeleri 3 Kenilerini sürekli geliştirmeleri ve yenilikleri bizimle paylaşmaları 4 Uçaklı paket yapabilmeleri ve uçak ürünlerinin çok iyi oluşu. Bu zamana kadar keni trafiğimizle aldığımız rezervasyon sayısı, yoğun doluluklara rağmen, günde ortalama 4 oda. Bu bizi başlangıç için mutlu ediyor. Biliyoruz ki daha fazla kontenjan ayırırsak daha çok satacak. Ayrıca IATI bizim doğal trafiğimize de katkıda bulunacak geliştirmeler yapıyor, bunlar hayata geçince satış tahminimizin üzerinde artacaktır diye düşünüyoruz.

  • Acentacı 28.08.2014 - 09:16

    Bu sistemden çok menun olarak yorum yazan otelciler biraz veri paylaşsada gerçekten nekadar faydalı olduğunu anlasak. Neydi web sitenizden rezervasyon sayısı ne oldu? Sitenizdeki ziyaretçi sayısı ne idi ne oldu? Ayrıca bu listede belirtilen oteller ne ödülü aldı? Ödül almayan kalmamış gibi ?

  • genç otelci 27.08.2014 - 11:01

    Sistem elimin altında. Fiyatı indiriyorum, satış alıyorum. Odam azalıyor fiyat yükseltiyorum daha fazla kazanıyorum. Birde üstüne adamlar hediyeler veriyorlar. Daha ne olsun :) Çok yaşa iati

  • KEMERLİ OTELCİ 27.08.2014 - 07:04

    Bu Projeye benzer projelerin çoğaldığını görüyoruz fakat hiç biri bu sistemin yerini alamaz.Bu sistemi kullandıkça VW reklamı aklıma geliyor.BİZ DAHA İYİSİNİ ÜRETENE KADAR EN İYİSİ HWEB :)

  • ÇETİN 27.08.2014 - 06:33

    Online satış kanallarının artık çok kullanıldığı , gün geçtikçe Otelcilerin bu kanallardan aldıkları Rezervasyonların arttığını artık rahatlıkla tüm Otelciler görebiliyor.Bu şekilde bir sistemi tüm Otellerin kullanması gerekiyor.Ben bir Otelci olarak HWEB sisteminin tüm yetkilerinin elimde olmasından , bu sistemin tüm Pazarlarda chater uçuş yapan büyük firmalarla entegre olmasından dolayı son ana kadar rezervasyon alabildiğim bir sistemi bize kullanma imkanı sunduğu için tüm İATİ yetkililerine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

  • antalya otelci 27.08.2014 - 06:22

    Projeyi ilk duyduğumuzda büyük ve zincir oteller kadar satış alamayacağımızı düşünmüştük ve üzerine düşmemiştik. Fakat web siteniz satışa yönelik , fiyatlarınız rekabetçi ve güncel oldu mu satmaması için hiçbir sebep yokmuş bunu anladık. Verdikleri hediyeler ilede teşvik edip bence inanmayıp hwebe destek vermeyen otelcileri aslında istediklerinde nekadar güzel satış alabileceklerine inandırmaya çalışıyorlar.Çokta güzel yapıyorlar.

  • CELAL ÇABUK 27.08.2014 - 05:52

    HWEB sayesinde tesisler doğrudan kenilerini seçerek herhangi bir satış elemanının kenilerini yönlenirmeden rezervasyon yapabildikleri güzel bir sistem. Sistem sayesinde tesis keni WEB sayfasını günlük kaç kişinin ziyaret ettiğini çok rahat görebiliyor. HWEB sayesinde tesis ve kullanıcıda kazanıyor yeter ki sistemi doğru analiz edebilsin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.