Hüsnü Özyeğin'in bankasına 80 milyon dolarlık turizm dopingi

Hüsnü Özyeğin'in bankasına 80 milyon dolarlık turizm dopingi
FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Rusya’daki bankası olan Credit Europe Bank, 2013 yılında verdiği estetik, kürk ve turizm gibi sıra dışı krediler ile bankasına çektiği müşterilerden yaklaşık 80 milyon dolar kar elde etti. Credit Europe Bank Rusya Başkanı Haluk Aydınoğlu, Moskova The Ritz Carlton Otel’de düzenlenen sunum ile bankanın 2013 yılı faaliyet sonuçlarını anlattı.


Aydınoğlu, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre, 2013 yılında Credit Europe Bank’ın net karının 2 milyar 900 milyon ruble (yaklaşık 80 milyon dolar) olarak gerçekleştiğini belirterek bankanın mevduat hacminin ise yüzde 24.6 oranında büyüdüğünü söyledi.

TÜRK TURİZMİ BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILADI

 
Bankanın sermaye yeterlilik oranın yüzde 19.8’e ulaştığını ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda bankanın istikrarlı bir şekilde büyümesine sebep olacağının altını çizen Aydınoğlu, şöyle konuştu:
 
"Credit Europe Bank’ın 2013 yılı sonuçları beklentilerimizi karşıladı. Geçen seneye kıyasla net karımızı artırdık. Büyüme stratejimizi izlemeye devam ediyoruz. Biz kürk kredisi, estetik kredisi gibi çeşitli ürünlerimizde çok büyük bir business artışı beklemiyorduk. Oradaki asıl beklentimiz müşteri sayısını artırmaktı. Bizim modelimiz çok basit aslında. Müşteri ile değişik alanlarda değişik mecralarda ufak krediler ile tanışalım, daha sonra o müşterilerle defalarca tekrar, tekrar çalışalım. Biz bunu da yaklaşık 2004 yılından bu yana böyle yapıyoruz. Başta elektronik eşyalara kredi verdik, ama onların beli bir doymuşluğu oldu ve sonra o dediğimiz alanlara girdik. Açıkçası geçen yıl özellikle turizm sektörü beklentimizi çok karşıladı. Hiç beklemediğimiz rakamlara bile çıktık. Hem ufak da olsa Türk turizmine katkıda da bulunduğumuzu tahmin ediyorum açıkçası. Buradan Türkiye’ye giden birçok turisti biz kredilendirdik. Sayesinde müşteriler kazandık, hem de kaliteli iyi müşteriler kazandık. Onlarla başka ürünler de yaptık. Yani o işin toplamı diye baktığınız zaman, sonrasında gelenlerle biz esasında 2013’deki rakamlarda ciddi katkısı oldu."

RUSYA ULUSAL ÖDEME SİSTEMİNE DAHİL OLACAĞIZ
 
Aydınoğlu, Rusya’nın kendi ulusla ödeme sistemi ile ilgili çalışmalar konusunda ise şu bilgileri verdi:
 
"Biz Rusya’da ilk 50 banka arasındayız ama bireyselde özellikle ilk 20 banka arasındayız. Hatta kredi kartlarında daha da iyiyiz. Şu anda bu sistem bir tartışma halinde günün sonunda böyle bir sistem olursa bizde buna katılacağız. Yani buna katılmayacağız diye bir şey olmaz zaten. Çünkü biz kredi kartı bakımından çok önemli bir bankayız. Burada yüzde 2 bir pazar payımız var. Özellikle Moskova’da ve başka bazı büyük şehirlerde bu pazar payı çok daha fazla. Biz çok ufak şehirlere girmeyi çok fazla tercih etmiyoruz o yüzden oralarda biraz daha zayıfız. O bizim kendi tercihimiz. O yüzden açıkça söylemek gerekirse tabi ki böyle bir oluşum içinde olacağız. Bu sonuçta bir hükümetin oluşumu ve birçok ülkede de var esasında. Bu çok ta yeni bir şey değil. Bunu nasıl nihai bir şekle gireceğine bakıp ondan sonra katılmak daha doğru. Yani belki ilk banka olmayacağız, o buradaki devlet bankalarının görevi, ama onun içinde tabi olacağız."


Bu Haber 15.04.2014 - 13:49:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.