Hüsnü Özyeğin'e mahkemeden 422 milyon TL'lik unutkanlık şoku

Hüsnü Özyeğin'e mahkemeden 422 milyon TL'lik unutkanlık şoku
Swissotel ve arazisini 422 milyon TL'ye satın alan Hüsnüz Özyeğin'e mahkemeden şok. Eksik rekabet nedeniyle İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Swisstotel ihalesi, Danıştay'a itiraz için geç kalınması nedeniyle tamamen iptal oldu.


Habertük Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hüsnü Özyeğin'in aldığı Swissotel ve arazisi ihalesi, unutkanlığa kurban gitti. İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından eksik rekabet nedeniyle iptal edilen ihale, Danıştay'a itirazda geç kalındığı için tamamen iptal oldu.
 
Konuyla ilgili Danıştay kararında, İdare mahkemesinin kararının 12 Temmuz 2013'te Anadolu Japan Turizm'e iletildiği ve itiraz için yasal süre olan 7 Eylül 2012’ye kadar herhangi bir itirazda bulunulmadığı belirtildi. Anadolu Japan Turizm'in söz konusu karara 23 Kasım tarihinde itiraz ettiği belirtilen mahkeme kararında, şirketin karara itirazının kara tebliğinden 130 gün sonra geldiğine dikkat çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Ekim 2009’da satış kararı alınan Swissotel ve arazisi için 2010’da 420 milyon lira muhammen bedelle çıkılan ihaleyi Hüsnü Özyeğin’in aynı zamanda otelin kiracısı durumunda olan şirketi, Anadolu Japan Turizm tek katılımcı olarak katıldı. İhaleyi, işadamı Hüsnü Özyeğin’in patronu olduğu Fiba Holding’e ait olan Anadolu Japan Turizm 422 milyon TL’ye kazandı. (Habertürk)
 
 


Bu Haber 20.03.2014 - 11:37:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.